1. června 2007 • 00:00

Úvod Akropolis rallye vyhrál Grönholm

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí muž mistrovství světa Marcus Grönholm, finský pilot za volantem Fordu, vyhrál vyrovnanou první etapu Akropolis rallye v Řecku.



Vedoucí muž mistrovství světa Marcus Grönholm vyhrál první etapu Akropolis rallye v Řecku. Finský pilot za volantem Fordu se ujal vedení až v předposledním z dnešních sedmi testů a v mimořádně vyrovnaném pořadí je za ním v jedenáctisekundovém odstupu seřazeno pět pronásledovatelů. Jan Kopecký se Škodou Fabia WRC je desátý, Martin Prokop s mitsubishi osmnáctý. Grönholmovými největšími soupeři dnes byli piloti Subaru, jimž vyšel nejlépe vstup do soutěže. Až v závěru přišel o vedení Australan Chris Atkinson, který nyní na třetím místě ztrácí devět sekund, jen o sedm desetin sekundy rychlejší je jeho týmový kolega Petter Solberg z Norska. Čtvrté místo patří mistru světa Sébastienu Loebovi v citroënu, kterého od medailové pozice dělí rovněž jen desetiny. Podobně nepatrný je i odstup jeho pronásledovatelů Fina Mikky Hirvonena s fordem, vítěze čtvrteční divácké supererzety, a Loebova španělského týmového kolegy Daniela Sordó. Teprve potom následuje výraznější mezera 35 sekund. Kopecký se v průběhu dne propracovával kupředu z patnácté pozice, zajížděl časy kolem desátého místa a do druhé etapy vyrazí s mankem přes dvě a půl minuty.


Výsledky - po 1. etapě: 1. Grönholm (Fin./Ford) 1:19:16,0, 2. P. Solberg (Nor./Subaru) -8,3, 3. Atkinson (Austr./Subaru) -9,0, 4. Loeb (Fr./Citroën) -9,7, 5. Hirvonen (Fin./Ford) -10,3, 6. Sordó (Šp./Citroën) -10,7, ...10. Kopecký (ČR/Škoda) -2:36,6, 18. Prokop (ČR/Mitsubishi) -7:12,5.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud