27. března 2015 • 16:40

Fanoušci Dakaru se v neděli sejdou v Sosnové u České Lípy

Autor: red
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Autodrom v Sosnové u České Lípy představí 29. března v rámci akce Setkání mistrů také Dakar show, jedinečnou událost, na které se sejdou české týmy, které letos bojovaly v nejnáročnějším závodě světa.



Nejmladší pilot kamionu v historii Rallye Dakar, Martin Macík mladší se svým týmem KM Racing fanouškům předvede exhibiční jízdu a zároveň představí celý vozový park, který v Jižní Americe doprovází jeho závodní kamion. Návštěvníci si budou moci prohlédnout zázemí týmu, doprovodná vozidla a také proslulý „bydlík“, který během Dakaru slouží jako ložnice, šatna, koupelna nebo čerpací stanice v jednom.

Macík v Sosnové zahájí přípravy na další ročník Dakaru a představí projekty a závody, které ho v nejbližší době čekají.

„Sosnová odstartuje naši novou sezónu, která vyvrcholí Dakarem 2016. Během května a června KM Racing otestuje nově postavený kamion Liaz na písečných dunách v Tunisu, přidat se mohou i naši fanoušci, kteří nás na testování pravidelně doprovázejí. V červenci se zúčastníme závodu Baja Aragon, v srpnu budou následovat Hungarian Baja a Baja Poland a na podzim změříme své síly v závodě Oilibya Rally of Marocco,“ popisuje plány Martin Macík mladší.

Foto KM Racing

Na akci uvidíme také další české dakarské týmy a diváci budou mít unikátní možnost, prohlédnout si historický vůz LIAZ se startovním číslem 627, který v roce 1985 zdolal slavnou Rallye Paris Dakar s posádkou Moskal, Joklík, Fencl a v roce 2015 se do Afriky znovu vrátil v rámci projektu Sen o Dakaru.

Dakar ale není jediným lákadlem jarního motoristického setkání. V exhibičním programu diváci na trati uvidí hned několik špičkových okruhových závodních automobilů nebo jezdce závodů do vrchu.

Foto KM Racing

Diváci, kteří přijedou 29. března do Sosnové u České Lípy se určitě mají na co těšit. Uvidí závodní stroje v akci přímo na trati, budou mít šanci prohlédnout si i zázemí jednotlivých týmů a k dispozici budou také samotní závodníci, během komentované autogramiády.

Další informace najdete na:

www.autodrom.cz

www.kmracing.cz

www.rentmedakar.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud