Květoslav Šimek
28. května 2015 • 09:49

Divočák Ardavičus létal s tatrovkou mezi pyramidami na Rallye Faraonů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dunění a řev naplno vytočených motorů málem probral i faraony pohřbené v pyramidách v Gíze. Kazašský pilot Artur Ardavičus z českého týmu Bonver Dakar Project vyhrál Rallye Faraonů v kategorii kamionů. S tatrovkou mezi pyramidami doslova létal.



„Pěkně si zalítal,“ ocenil Ardavičusovu dravou jízdu šéf týmu Tomáš Vrátný. „Navíc otestoval některé nové komponenty, které jsme chtěli vyzkoušet právě v takových podmínkách, v jakých se jeli Faraoni. Získali jsme další cenná data, která využijeme při přípravě aut na Dakar.“

Ardavičus byl také spokojený. „Moc se mi to líbilo,“ pochvaloval si zkušený Kazach. „Jak samotný závod, tak jeho průběh i trať. Vyzkoušeli jsme auto na rychlých pistách, kamenitých úsecích i v dunových polích.“

Tatra podle něj byla připravená dobře. „Kamion se po provedených technických změnách choval lépe a tým fungoval perfektně. Rád bych poděkoval všem, kteří tady se mnou byli, protože odvedli skvělou práci,“ dodal Ardavičus.

V kategorii kamionů se sice Ardavičusovi postavily jen dva speciály Mercedes – Benz Unimog, které se zúčastnily i Rallye Dakar, ovšem klíčové pro tým bylo testování a příprava na další závody. A to proběhlo hladce. Ardavičus s kamionem několikrát překonal i závodní posádky v kategorii osobních automobilů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud