24. srpna 2015 • 11:13

Neštěstí v IndyCar! Kus vozu trefil pilota do hlavy a je v kómatu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý jezdec formule 1 Justin Wilson utrpěl v nedělním závodě série IndyCar vážná zranění hlavy a jeho stav je kritický. Sedmatřicetiletého Brita, jehož lékaři udržují v umělém spánku, zasáhly v předposledním závodu seriálu v Allentownu podle informací pořadatelů trosky jiného havarovaného vozu.



Wilson, jenž v sérii IndyCar vyhrál sedm závodů, upadl zřejmě po zásahu létajícími kusy soupeřova vozu do bezvědomí. Jeho vůz poté nekontrolovaně vletěl do zdi závodiště Pocono Raceway.

Nešťastná nehoda stála Wilsona života.
Video se připravuje ...

Jeho kolega z týmu Andretti Autosport Ryan Hunter-Reay, jenž závod vyhrál, další podrobnosti o Wilsonově stavu po leteckém transportu do nemocnice nevěděl. "Vím jen, že byl v bezvědomí. Nereagoval. Už to jsou velice špatné zprávy," řekl o kolegovi, který v roce 2003 absolvoval ve formuli 1 šestnáct závodů a získal jeden bod.

Nehoda připomněla podobný incident z roku 2009, kdy v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska formule 1 trefila Felipeho Massu do hlavy pružina uvolněná z vozu Rubense Barrichella. Součástka prorazila brazilskému pilotovi hledí helmy a způsobila mu vážné zranění lebky nad levým okem, které si vyžádalo operaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud