2. října 2015 • 13:18

Pilát vyzve Podmola. Souboj o domácí titul mohou rozhodnout kvalifikace

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jiných motoristických disciplínách se pořádá několik závodů. To Mezinárodní mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu má závody dva. A oba organizují největší domácí hvězdy – Libor Podmol, mistr světa z roku 2010, vítěz amerických X-Games z roku 2013, Petr Pilát, aktuální mistr Evropy a velezkušený Martin Koreň. Již v sobotu v Poříčí nad Sázavou ve 13:00 svedou souboj o domácí titul!



Libor Podmol organizoval první závod společně s Martinem Koreněm v Benešově v areálu Kavčák. A vyhrál ho. To Petr Pilát pořádá druhý závod tuto sobotu v Poříčí nad Sázavou. V tom prvním skončil na druhém místě. Co by se dělo, kdyby zítra vyhrál Pilát a Podmol skončil druhý? „Podle Autoklubu České republiky by pak rozhodovaly kvalifikace, jak v nich kdo uspěl,“ tvrdil Pilát, který vyhrál v té první kvalifikaci v Benešově.

Mezinárodní mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu se uskutečňuje třetím rokem. V prvním ročníku vyhrál Pilát, v minulém roce zase Podmol. „Bereme to prestižně, chceme získat domácí titul. Ale hlavně jde o to předvést lidem triky, které jsme se naučili. A vše si užili,“ tvrdí Pilát. „A také chceme pozvat všechny na tradiční show FMX Gladiator Games, která se uskuteční 24. října v 02 Aréně, kam přijedou zahraniční hvězdy.“

VIDEO: Pozvánka s Petrem Pilátem

I zítra do Poříčí nad Sázavou dorazí zahraniční konkurence. Tedy hlavně Italové  - Massimo Bianconcini, stabilní jezdec ze světového šampionátu, Davide Rossi a  Leonardo Fini. Kromě nich také další čeští jezdci - Matěj Česák, Zdeněk Fusek a Martin Šebesta. 

Akce začíná v sobotu v 13:00. Vstupné je 100 korun, děti mají vstup zdarma. „Rozhodující bude každý bod. Kluci z Itálie jsou dost hodně motivovaní. Uvidíme, jak vše dopadne,“ dodal Pilát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud