13. března 2016 • 08:00

Podmol zazářil druhým místem v Polsku, teď ho čeká F1 v Austrálii

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libor Podmol byl jen kousíček od vítězství sobotního závodu mistrovství světa ve freestyle motokrosu. V polském Krakově jen o tři body prohrál s Maikelem Melerem ze Španělska. Další český reprezentant Petr Pilát skončil na sedmém místě. Teď na Podmola čeká malá specialita v Austrálii.



Podmol v zaplněné hale představil divákům svůj nový trik Egg roll, který se skáče do boku a z kratší nájezdové rampy. „Jednalo se o taktickou variantu. Věděl jsem, že za využití celé tratě dostanu od rozhodčích více bodů. Navíc jsem ho trochu zpestřil, protože je lepší dělat věci po svém. Jezdci můj trik pojmenovali Egg Roll 360,“ popisuje Podmol, který v předchozím závodě ve Švédsku skončil na druhé příčce.

Stejné umístění bral Podmol také v Polsku, když o tři body prohrál s obhájcem titulu Maikelem Melerem. „Bylo to opravdu těsné, dokonce dva z pěti rozhodčích mě dali na první místo. Vím, co musím dopilovat, abych příště dokázal vyhrát,“ dodal Podmol, pro kterého to byl druhý letošní závod po čtyřměsíční pauze. „Jsem velmi šťastný a spokojený s momentální formou, psychickým nadhledem a pohodou.“

Podmola koncem týdne čeká speciální akce – v rámci úvodního závodu šampionátu formule 1 se v areálu australského okruhu Albert Park uskuteční i soutěž freestyle motokrosařů. Největšího závodu v Austrálii se zúčastní také Filip Podmol, bratr mistra světa z roku 2010. „Pozvané jsou hvězdy freestyle motokrosu, bude se soutěžit ve třech disciplínách - freestyle, speed and style a whip contest. Moc se na to těším,“ prohlásil Podmol.

Společně se svým bratrem budou v Australian FMX Grand Prix usilovat o medaile. „Bratr má whipy (skoky na „placku“, pozn. red) jedny z nejlepších v Evropě, vkládám do něj velké naděje. Navíc před pár lety jezdil závody v klasickém motokrose, což je velké výhoda v soutěži speed and style - mix klasického motokrosového závodu s rampou,“ dodal Podmol, který se představí v soutěži freestyle. Kromě něho také šampioni z X-Games - Mike Mason, Jackson Strong nebo Levi Sherwood. Do svého úvodního závodu sezony pak vyrazí piloti F1 – Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Fernando Alonso a další.

„F1 jsem sledoval nejvíce v dobách, kdy závodil Michael Schumacher ve Ferrari. Hodně jsem fandil týmu Williams, největší postavou je pro mě Ayrton Senna. V monopostu F1 bych se chtěl projet, ale tohle autíčko mi jen tak nikdo nepůjčí,“ přál si Podmol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud