20. března 2016 • 19:54

Podmol vyhrál v Austrálii, radost mu kalí bratrovo zranění

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Freestylový motokrosař Libor Podmol uspěl na speciální akci, která se konala v rámci úvodního závodu šampionátu formule 1 přímo v areálu na okruhu Albert Park. Český jezdec se stal mistrem Austrálie v disciplíně Speed and style, která kombinuje superkros s freestyle motokrosem. Druhý skončil Francouz David Rinaldo, třetí byl domácí Robert Robinson. Radost však Podmolovi zkazilo vážné zranění jeho bratra.



Mladší z Podmolů Filip skončil po pádu v kvalifikaci v nemocnici se zlomenou klíční kostí, lopatkou, loktem a pánví. V sobotu podstoupil v Austrálii první operaci.

"Před kvalifikací jsme se s bratrem domluvili, že pojedeme lehčí triky, jenže on se rozhodl i přes vítr skočit jeden z nejtěžších triků - otočku o 360 stupňů. Vítr mu zpomalil rotaci, trik nedotočil, následoval dopad na bok a při dopadu ho to semlelo," popsal bratrův těžký pád Libor Podmol v tiskové zprávě.

„Zprvu jsme si mysleli, že se jedná o naraženiny a otřes mozku. Po rentgenech se ovšem zjistilo, že má zlomeninu klíční kosti, lopatky, lokte a pánve. Byl jsem s ním po celou dobu v nemocnici a do kvalifikace nenastoupil,“ popisoval Podmol, který v nedělní soutěži automaticky dostal v prvním kole nejsilnějšího jezdce z kvalifikace – Novozélanďana Nicka Franklina.

Toho však Podmol porazil a také v dalších kolech vyřazovacích duelů ho nikdo nepřekonal. Český freestyle motokrosař se tak stal australským mistrem disciplíny Speed and style, kde se měří rychlost a zároveň rozhodčí hodnotí šest triků.

„Po celou dobu závodu mi v uchu zněla bratrova slova: Když už je to tahle na prd, tak aspoň vyhraj. Tak jsem to udělal. Momentálně jsem s bratrem v Austrálii v nemocnici a uvidíme, kdy ho pustí,“ uvedl ve zprávě Podmol.

Filip Podmol si přivodil další zranění po kratší době. V srpnu minulého roku si vážně zlomil holenní a lýtkovou kost během mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu. Několik měsíců nemohl závodit.

Kromě freestyle motokrosu se Libor Podmol poprvé naživo seznámil s F1. „Popravdě, formuli 1 už pár let nesleduji, ale v Austrálii jsem ji viděl naživo z první řady a asi se stal ze mě zase fanoušek F1. Moc mě to bavilo. Úvodní závod byl podle zkušených diváků jeden z nejzajímavějších za posledních několik let,“ dodal.

Podmol také potkal Lewise Hamiltona, aktuálního mistra světa ze stáje Mercedes. „Jenom jsme se míjeli, když jsem šel z jedné z mých tiskovek. Až se stanu několikanásobným mistrem světa, tak ho pozdravím více,“ smál se Podmol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud