19. května 2016 • 09:03

Paráda! Freestyle motokrosař Podmol se opět představí na X-Games v USA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český freestyle motokrosař Libor Podmol se začátkem června představí opět na prestižních X-Games v americkém Austinu. Soutěžit bude v disciplíně Moto X Step Up, tedy ve skoku do výšky. Mistr světa z roku 2010 by se mohl představit i v disciplíně Quarter Pipe Best Trick, ve které se jezdci neodrážejí dopředu, ale do vedlejšího dopadiště. Zde je nominovaný jako první náhradník.



"Ve Step Upu se budu snažit bojovat o zlato, minimálně o podium," uvedl Podmol, který v minulém roce v této disciplíně skončil druhý poté, co přeskočil laťku ve výšce 33 stop, tedy 10,058 metru.

X-Games se v Austinu uskuteční od 2. do 5. června a skok do výšky patří mezi nejsledovanější závody. "Je to díky své jednoduchosti. Ve Step Upu nerozhodují rozhodčí, žádná politika... Je tam prostě laťka a kdo ji přeskočí v největší výšce, ten zvítězí," vysvětlil Podmol, který v této disciplíně zvítězil v roce 2013 v Mnichově. Před třemi lety byly X-Games výjimečně čtyřdílné.

V současné době se Podmol na X-Games připravuje doma na zahradě, kde na kopci skáče do vzduchu. "Skáče se až do výšky 12 metrů. Trénink je utrpení, protože po dopadech cítíte otřesy v celém těle," vylíčil Podmol, podle něhož bude největším favoritem americký motokrosař Ronnie Renner, který vyhrál poslední dva ročníky a celkem má ve sbírce sedm triumfů na X-Games v této disciplíně.

Olympiády extrémních sportů se zúčastňují nejlepší jezdci z celého světa z freestyle motokrosu, skateboardingu, BMX nebo rallye. Přímé přenosy sledují fanoušci ve více než 200 zemí celého světa, v Česku bude závody vysílat Nova Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud