6. června 2016 • 15:07

Po triumfu byl Podmol poslední! Na X-Games si narazil prst a rameno

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libor Podmol další medaili z letošních X-Games v texaském Austinu nepřiveze. Po prvním místě ve skoku do výšky se český freestyle motokrosař poprvé představil v disciplíně Quarter Pipe Best Trick, ve které se jezdci odráží do devadesátistupňového úhlu a skok končí na vedlejším dopadu. Podmol měl v plánu bojovat o medaile s ojedinělou variací svého triku Surfer Flip. To se však nepovedlo a po dvou pádech skončil na poslední s 66 body. V Quarter Pipe Best Trick dominoval Francouz Tomas Pages (92 bodů).



Podmolovi se nedařilo už během tréninku, ve kterém skončil třikrát na zemi. „Rampa byla nastavená jinak než v Evropě a u mě doma. Snažil jsem se tomu přizpůsobit,“ popisoval těžkosti šestinásobný medailista z X-Games.

V nedělním finále na okruhu v texaském Austinu si byl Podmol jistý, že předvede Surfer Flip Egg Roll, při kterém se do salta na motorce odráží nohama na sedačce. Jeho pokusy končily pádem.

„Nechtěl jsem hrát na jistotu a udělat jednoduší trik, který jsem měl v zásobě. Pokud jsem chtěl medaili, musel jsem ustát můj Surfer Flip Egg Roll, tedy předvést něco, co nikdo přede mnou nezkusil. Bohužel to o kousek nevyšlo.“

Mistr světa z roku 2010 doplatil také na vysoké teploty, jeho tlumič řízení nefungoval tak, jak byl zvyklý. „Při letu se mi motorka zkřivila. Plocha dopadu byla navíc tvrdá a vysušená jako šutr, motorka mi pak podklouzla,“ popisoval Podmol. „Z pádů mám naraženou ruku, prst a rameno. Jinak jsem v pořádku.“

Přes neúspěch v jeho závěrečné disciplíně hodnotí Podmol svoji účast na letošních X-Games kladně. Hned v úvodu totiž vybojoval zlatou medaili v disciplíně Moto X Step Up, o kterou se však musel dělit s Jarrydem McNeilem. Stejně jako Australan skočil Podmol do výšky 33 stop, tedy 10,058 metru.

„Nejsou to sice dvě medaile, jak jsem doufal, ale i tak jsem spokojený. Mým pokusem o Surfer Flip Egg Roll jsem náš sport zase o kousek posunul. Není jiné cesty, než trik dopilovat a bojovat o medaile v příštím roce,“ vyhlásil Podmol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud