Ivo Pospíšil
7. června 2016 • 12:10

Woffinden i Hancock v Praze. Hvězdy ploché dráhy vyzve na Markétě Milík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připravují se na dvacátý ročník a slibují boj na ostří nože. V termínu od 25. do 26. června se chystá v Praze závod Grand Prix na ploché dráze. „Chtěli bychom mít vyprodáno,“ řekl manažer závodu Pavel Ondrašík. Kromě Čecha Václava Milíka (a náhradníků Josefa France a Eduarda Krčmáře) přijedou i světové hvězdy Greg Hancock, Tai Woffinden nebo aktuální lídr seriálu Chris Holder.



Do Prahy míří elita ploché dráhy. Chris Holder, Nicki Pedersen, Tai Woffinden nebo Greg Hancock. I ti se na konci června předvedou v Praze v rámci dvacátého ročníku Grand Prix.

„Co se týče předprodeje, jsme na tom kupodivu lépe než v minulých letech. Máme prodáno 65% lístků, což je tak 4 tisíce vstupenek. Snad se to nezastaví. Za poslední měsíc se prodalo tisíc vstupenek, chtěli bychom být zase vyprodaní,“ přál si manažer podniku Pavel Ondrašík.

Účastnit se bude na divokou kartu i český zástupce Václav Milík. Role prvního náhradníka pak padla na Josefa France a druhý náhradník bude Eduard Krčmář. „Volba nebyla jednoduchá, kluci letos jezdí hodně vyrovnaně,“ říká Ondrašík.

Hlavními taháky akce však budou hlavně světoví lídři.

„Hancock to je takový starší pán, který to má furt v ruce a stále se udržuje ve špičce. Dá se říct, že to je takový můj vzor,“ přiznal Milík.

Velká pozornost však padá i na Taie Woffindena, úřadujícího mistr světa a vítěze tří posledních závodů v Praze. „A přitom mi teď nedávno říkal, že zdejší dráhu moc nemá rád. Přesto zde vyhrává,“ usmál se Milík, který letos doufá, že zužitkuje i zkušenosti z polské ligy, kde jezdí.

„Když jsem poprvé startoval v Praze, bylo to hlavně o psychice, protože jsem jel doma proti závodníkům, které jsem vídal v televizi. Vzhledem k tomu, že se ale s těmi jezdci už chvíli setkávám, mohlo by to být klidnější. Chtěl bych do semifinále a bojovat o finále,“ dodal Milík. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud