22. června 2016 • 15:38

Česká enkláva pilotů odlétá do Číny. Vršecký myslí na titul!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čím dál více je v Číně populární místní truckový šampionát. V letošním roce se uskuteční druhá sezona, do které zasáhne také čtveřice českých jezdců – David Vršecký, Adam Lacko, Michal Matějovský a Jiří Forman. Právě dvojnásobný mistr Evropy Vršecký myslí s okruhovým speciálem Tatra Phoenix na zisk titulu. První závod odstartuje o víkendu v Čcheng-tu.



Na závody tahačů v Číně chodí desítky tisíc lidí, přenos sleduje desítky milionů diváků. Čínský truckový šampionát se skládá ze tří podniků. Po Čcheng-tu následuje zářijový podnik v Kuang-tung a velké finále se odehraje na začátku listopadu v Šanghaji. Do prvního zvodu vyjede Vršecký se zdravotním handicapem.

„Odlétám do Číny s límcem kolem krku, ale přeci jen okruhy jsou o něco měkčím sportem, než rozbité tratě cross-country soutěží,“ naráží dvojnásobný mistr Evropy na fakt rozbité páteře, kterou po příletu čeká dlouhá rekonvalescence.

Vršecký má na co navazovat, vždyť loni historicky první titul čínského truckového šampionátu získal jeho týmový kolega Martin Kolomý. „S Tatrou tak míříme vysoko,“ říká pilot podporovaný místní olejářskou společností Zero Mileage Lubricant, který bude startovat ve vlastním speciálu Tatra Phoenix.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud