26. června 2016 • 18:55

Buggyra byla nejlepší také v Číně! Vršecký s Tatrou dvakrát vyhrál

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odcestovali do Číny a nevěděli, co přesně čekat. Čtveřice českých pilotů China Buggyra Racing ale nezklamala. Naopak! V úvodním podniku čínského truckového šampionátu, který se odehrál na okruhu v Čcheng-tu, vybojoval David Vršecký dvě vítězství. Zásluhu na tom má také nový stroj Tatra Phoenix. Na stupně vítězů se dostal i Adam Lacko.



Na okruhu v Čcheng-tu pršelo, o to těžší vše bylo. „Museli jsme udělat změny v nastavení podvozku. Evidentně se nám to podařilo a vyhráli jsme první závod. Do druhé jízdy se otáčelo pořadí, takže start z desáté příčky nebyl úplně ideální výchozí pozicí. I tak jsem s Phoenixem dokázal dojet těsně před týmovým kolegou na první pozici a všichni z týmu máme velkou radost,“ komentoval úspěšné čínské tažení Vršecký.

S náročnými povětrnostními podmínkami si poradil i Lacko, který skončil na celkovém třetím místě. „Myslím, že je to fantastická reklama pro Českou republiku. Šampionát je hodně vyrovnaný a s Davidem jsme ukázali, že my kluci z Evropy něco umíme a určitě se tady neztratíme,“ usmíval se Lacko.

Naprázdno nevyšel ani Miroslav Forman, jenž si na stupních vítězů převzal trofej za třetí místo v poháru konstruktérů. „Určitě to bylo hodně zajímavé. Když trať začala usychat, tlačil jsem se na stupně vítězů, ale můj plán přerušil zesilující déšť. Na mokru jsem jel s tahačem vlastně poprvé, takže jsem spokojený,“ uvedl Forman, který skončil pátý a sedmý.

Po ne zcela vydařené kvalifikaci se do nejlepší desítky probojoval v obou závodech i čtvrtý český pilot Michal Matějovský. „Já jsem si užíval především atmosféru. Kolem trati se sešlo hodně fanoušků, kteří obdivovali silná monstra. V neděli to bylo o něco lepší sedmé a deváté místo určitě beru. S týmem jsem už projednal nějaké úpravy pro příští závod, takže věřím, že to bude lepší,“ poznamenal Matějovský.

Čeští závodníci se v Číně ukázali v parádní formě a sbírali úspěchy.
Čeští závodníci se v Číně ukázali v parádní formě a sbírali úspěchy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud