24. července 2016 • 21:13

Buggyra slaví double! Kolomý urval vítězství před Prokopem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní úspěch! Tým TATRA BUGGYRA RACING si poprvé v historii na své konto připisuje double také na nezpevněném povrchu. Rallye Baja Aragon, zařazená do světového poháru Cross-Country soutěží, se stala mezi kamiony kořistí Martina Kolomého. Při své premiéře mezi trucky si Martin Prokop dojel pro skvělé druhé místo. Tahle vysoko nebyl pilot rallye ani ve WRC.



Martin Kolomý po vítězství v předchozích dnech vyhrál i nedělní poslední test a obsadil tak konečnou první pozici.

„S letošním ročníkem Baja Aragon jsem spokojený. Najeli jsme spoustu kilometrů a ještě k tomu s úspěšným koncem. Technika držela, tým fungoval na jedničku. Věřím, že takto budeme pokračovat i v následujících podnicích světového šampionátu Cross-Country soutěží,“ nešetřil chválu Martin Kolomý.

Martin Prokop měl vstup do soutěže ztížený, když si musel zvykat na velký truck na úzkých cestách.

„Asi jsem si to představoval jednodušeji, ale ten začátek, to bylo šílený. Auto je hodně velký a tady je to zase hodně úzký a technický. Nevěděl jsem, co s tím mám dělat. Byla to pěkná divočina,“ uvedl Prokop.

Ten se však s Tatrou Phoenix rychle sžíval a po sobotě se dostal dokonce do čela. Pilot z šampionátu automobilových soutěží tak o prvenství bojoval proti Kolomému.

„Bohužel asi v polovině speciálky nám odešel náhon přední nápravy a jen se zadkem se jelo podstatně hůře, takže jsme Kolomého pustili a soustředili se na to, abychom dojeli a získali double, což je parádní výsledek,“ poznamenal Prokop, který si víkend ve Španělsku opravdu užil. „Skvěle připravené auto, parádní tým a dobrá atmosféra. Jsem rád, že jsem si to mohl vyzkoušet a určitě se nebráním dalším nabídkám,“ dodal.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud