Martin Tomaides
23. srpna 2016 • 14:35

Vstup do paddocku i rychlík Lacko. Most láká fanoušky trucků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se to pomalu blíží. Šestý podnik mistrovství Evropy tahačů bude příští víkend (3.-4. září) k vidění v Mostě a fanoušci se mohou těšit především na současného lídra celého šampionátu Adama Lacka, který hájí barvy Buggyry. "Uděláme všechno pro to, aby byl český fanoušek spokojený a mohl si pořádně zafandit," slibuje manažer stáje Jan Kalivoda.



Závod v Mostě bude pro Adama Lacka, jeho parťáka Jiřího Formana a vlastně pro celý tým jedním z menších vrcholů sezony. Sezony, ve které se jedenatřicetiletému lídrovi stáje výjimečně daří a v tuto chvíli si v ní udržuje vedení. "Tento víkend nás čekají závody v Maďarsku, snad bude Adam i po nich stále v čele," doufá Kalivoda.

Náskok Lacka je titěrný, činí pouhý jeden bod! Po skoro dvouměsíční pauze se tedy půjde znovu do boje pořádně zostra a prioritou je dál zůstat v čele. Už poslední závody v červenci na Nürburgringu ukázaly, že bitva o titul bude hodně těsná, pro oko fanouška jde ale o luxusní podívanou.

Vstříc vychází i pořadatelé Czech Truck Prix 2016 v Mostě, kteří připravili příchozím několik novinek. "Každý divák, který se přijde na závody podívat, se dostane i do paddocku," sdělila marketingová manažerka Jana Svobodová.

"Fanoušci se navíc budou moci zapojit do soutěže, vítěz si oblékne kombinézu a závodní helmu a bude mít možnost svézt se v závodním tahači. Chceme všechny co nejvíce vtáhnout do děje," dodal sportovní ředitel autodromu Michal Marek, který by byl spokojený se stopadesátitisícovou návštěvou.

Napínavý boj v čele šampionátu se snaží ovlivnit také Forman, nováček ve startovním poli, který zatím získává zkušenosti, ale na jeho výkonech jsou stále patrná zlepšení. On sám si je vědom zodpovědnosti a má i speciální recept, kterým by mohl ošlehaného kolegu Lacka podpořit.

"Nevím, jestli už jsem dostatečně rychlý na to, abych mohl Adamovi pomoci na trati, ale myslím, že mu můžu pomoci tak, že před měřeným tréninkem, když si jde lehnout, ho budu třeba ovívat," dodal s úsměvem na tváři.

Milovníci tahačů se navíc mohou těšit i na bývalého účastníka šampionátu Davida Vršeckého, který by měl dorazit jako speciální host. "Závodit určitě nebude, ale uvažujeme o tom, že během závodu bude k vidění. Nechte se překvapit v jaké poloze," dodal ještě Kalivoda.

Celkové pořadí šampionátu:
1. Adam Lacko - 198 bodů
2. Jochen Hahn - 197
3. René Reinert - 118
4. Norbert Kiss - 98
5. Anthony Janiec - 95
...
10. Jiří Forman - 33 bodů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud