19. září 2016 • 00:23

Buldok Lacko se nevzdává. V Belgii dvakrát vyhrál a dál stíhá lídra Hahna

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě vítězství si na své konto připsal Adam Lacko v belgickém Zolderu, kde se odehrál sedmý podnik evropského šampionátu tahačů. Jeho ztráta na lídra průběžného pořadí Jochena Hahna se však prohloubila, když první nedělní jízdu nedokončil. Českého pilota však může těšit, že v neděli z posledního místa nakonec ovládl závod. Jiří Forman, druhý pilot týmu Buggyra, sbíral zkušenosti a body.



Adam Lacko a Jochem Hahn se perou o evropský titul. Jejich další souboje pokračovaly v Belgii. V první sobotní jízdě Lacko startoval první, nakonec ale dojel druhý. „I když jsem si říkal, že start mi vyšel, po první levé zatáčce následují tři pravé a Jochenovi stačilo se udržet alespoň trochu vedle mě. Pak už to bylo na jeho stranu a šel do vedení,“ uvedl pilot Lacko.

V neděli však český jezdec odstartoval lépe a po úvodních zatáčkách byl ve vedení. To mu vydrželo až do sedmého kola, kdy musel odstoupit z technických důvodů. „Zkoušíme na motoru nové komponenty a to sebou přináší i možné riziko,“ uvedl Lacko po nedokončené třetí jízdě.

Do posledního závodu startoval z úplného chvostu a jen málokdo věřil, že by mohl zopakovat sobotní výkon, když dojel první a nad Zolderem zněla česká hymna. Ovšem Lacko byl už ve čtvrtém kole čtvrtý a se soupeři si hrál jako kočka s myší. O další dvě kola byl už ve vedení!

„Vydařená jízda. Snad jsme ukázali, kdo je tady nejrychlejší,“ radoval se Lacko, který po belgickém podniku ztrácí na Hahna 35 bodů. „Bude to těžké, ale já jsem bojovník a nevzdám to do poslední zatáčky,“ dodal.

Dvakrát se z bodovaného umístění radoval v sobotu i nováček Jiří Forman, když obsadil osmou a sedmou pozici. V první nedělní jízdě však odstoupil po Lackovi i on. „Nevím přesně kde je chyba, ale praskl mi opět kotouč. Analyzujeme to s týmem, ale materiál mám stejný jako Adam,“ uvedl k nepříjemné situaci Forman.

V poslední nedělní jízdě se už nedokázal plně zkoncentrovat a dojel devátý. „Teď už to nebylo ono. Musíme to celé zhodnotit a ve Španělsku začít znovu,“ dodal Forman.

Výsledky závodů ME tahačů – Zolder, Cup Race 1: 1. Hahn (Německo/MAN) 12 kol, 2. Lacko (Česko/Buggyra) +11,689s, 3. Halm (Německo/MAN) +18,597s, 8. Forman (Česko/Buggyra) +45,591s. Cup Race 2: 1. Lacko (Česko/Buggyra) 12 kol, 2. Lenz (Německo/MAN) +3,656s, 3. Hahn (Německo/MAN) +8,675s, 7. Forman (Česko/Buggyra) +28,306s. Cup Race 3: 1. Hahn (Německo/MAN) 12 kol, 2. Reinert (Německo/MAN) +3,295s, 3. Halm (Německo/MAN) +7,796s, DNF. Lacko (Česko/Buggyra), DNF. Forman (Česko/Buggyra). Cup Race 4: 1. Lacko (Česko/Buggyra) 12 kol, 2. Hahn (Německo/MAN) +8,813s, 3. Halm (Německo/MAN) +10,119s, 9. Forman (Česko/Buggyra) +29,287s.

Průběžné pořadí ME - jezdci: 1. Jochen Hahn 356, 2. Adam Lacko 321, 3. René Reinert 180, 9. Jiří Forman 68, 13. František Vojtíšek 20.

Průběžné pořadí ME - pohár konstruktérů: 1. Reinert Adventure 549, 2. Buggyra Racing 434, 3. Lion Truck Racing 321, 4. WOW! 298, 5. Tankpool 24 Racing 248

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud