Ivo Pospíšil
19. listopadu 2016 • 23:16

Historická show! V Gladiator Games se skákal synchron proti sobě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V O2 Aréně se zase jednou tajil dech. Po právu – šestnáctý ročník Gladiator Games totiž přinesl světovou premiéru. „I když to bylo trochu o nervy,“ uznal freestyle motokrosař Libor Podmol poté, co třeba v rámci show na pekelných strojích skákal s bratrem Filipem proti sobě synchronní skoky. Zaplněná hala ve Vysočanech tleskala několikrát ve stoje.



Nazvali to synchron. A když létali vzduchem, byli i diváci v O2 Aréně vynervovaní za ně. Na něco takového získali tenhle večer světový unikát. Čtyři rampy uprostřed haly znamenaly, pohled diváků ze čtyř úhlů, elektrizující atmosféru, a hlavně lety proti sobě. „Máme z toho respekt, kdyby se totiž jezdci ve vzduchu střetli, dopadlo by to tak, jak by to nikdo z nás nechtěl vidět,“ přiznal i před startem Gladiator Games organizátor Marek Rejman.

Pak ale do vzduchu vylétl Matěj Česák a hned po něm do unikátnéího synchronního skoku pustil také Libor Podmol proti svému bratrovi Filipovi. „Je to o nervy. Bez legrace, nacvičovali jsme to a musíte i věřit někomu, kdo tam mává. Slast to není, ale snad se to líbí,“ usmál se pak Libor Podmol.

Trénovali to několik hodin. Dolaďovali. Všemožně domlouvali. A na trať je vypouštěli asistenti s vysílačkami a praporky. Zaplněná O2 Aréna tleskala, děti si stouply ke kovovým zábranám a dospělí zase vytáhli telefony, na nichž točili videa.

Ve chvíli, kdy se pak rozbily vysílačky, vyběhl na jednu z ramp i Martin Koreň, supervizor celé tratě, který pak jezdce synchronizoval. Na prstech naznačoval čtyři, tři, dva, jedna… a létalo se dál. „Je to malinko nervózní, bylo to nové a není to žádná sranda to sladit, protože to je nebezpečné, ale je to pěkné. Ještě jsem nic takového neviděl,“ uznala i legenda freestyle motokrosu Petr Kuchař.

Všichni šli na after party ve zdraví


Vše ovšem dopadlo dobře. A bratři Podmolové si proto gratulovali. „On si našel svoji cestu a jsem rád, že jezdíme spolu. Jeho mládí mi dává energii a jemu zase pomáhají moje zkušenosti,“ říkal Libor Podmol.

Tím ale ještě večer nekončil. Pokračovalo se ještě v boji o krále celého Gladiator Games (v týmech vyhrál „modrý tým“ Libora Podmola, Filipa Podmola a Matěje Česáka a v jednotlivcích zase Adam Jones, jehož ve finále nezastavil ani Martin Koreň) a do akce vyrazily i sněžné skútry, s nimiž Daniel Bodin a Jason Cesko skočili za ohlušujícího potlesku i back flip.

Když se pak jezdci loučili tradičním vláčkem, skoky za sebou, Rejmanovo přání, které vyslovil den předem, se oficiálně vyplnilo. Všichni se mohli později sejít na after párty ve zdraví.

Libor Podmol rozehřívá svoji motorku
Libor Podmol rozehřívá svoji motorku

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud