26. ledna 2017 • 11:41

Karimatka a stan, do kterého pršelo. To není ideální rehabilitace, tuší Podmol

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně náročnou přípravu měl Libor Podmol před novou sezonou ve freestyle motokrosu. Ta začne v sobotu závodem ve švýcarské Basileji. Místo rehabilitace zlomené klíční kosti absolvoval mistr světa z roku 2010 týden na Dakarské rallye. „Myslel jsem si, že na Dakaru budu mít víc času a prostoru se věnovat svému tělu, ale spíše jsem do těla dostával,“ popisoval Podmol, který posledních čtrnáct dní strávil ve Španělsku.



V příznivějších podmínkách pro trénování se český závodník snažil přiblížit formě, kterou měl před říjnovým závodem v Rize. Při něm Podmol v minulém roce spadl a zlomil si klíční kost. Po rychloléčbě se ještě ukázal na listopadové exhibici FMX Gladiator Games.Jenže i tak byla přestávka velká.

„Je těžké se vracet po skoro tříměsíční pauze. Stále pociťuji, že mě rameno při nějakých tricích omezuje. Je stále ještě slabší, pomalejší a bolavější, než bych si přál. Ale fyzická kondice se už blíží k mojí představě, takže zůstávám pozitivní,“ dodal Podmol, mistr světa z roku 2010.

VIDEO: Libor Podmol na Dakaru

Kondiční limity otestoval na Dakarské rallye, kterou absolvoval v asistenčním voze týmu BARTH Racing. „Bylo to fakt náročné. Spal jsem na karimatce ve stanu, do kterého neustále pršelo. Určitě se nejednalo o vhodnou rehabilitaci po zlomené klíční kosti,“ dodal Podmol.

Ano drsné podmínky ho ale neodradily od myšlenky se závodu v budoucnu zúčastnit. Teď shání sponzory pro účast na příštím ročníku Dakarské rallye. „Pořád platí, že bych se ho rád zúčastnil. Doposud jsem ale žádné větší partnery nenašel. Teď však primárně řeším vstup do šampionátu,“ vyhlásil.

VIDEO: Pád Podmola v Rize

Start nové sezony se uskuteční v sobotu ve švýcarské Basileji. Tamní sportovní hala má svá specifika – patří k nejmenším arénám v Evropě. „Takže bude hodně záležet na tom, abych neudělal chybu i při jednodušších tricích,“ myslí si Podmol, který v letošní sezoně bude sázet zejména na svůj Surfer Flip a také na bodyvarialový trik Volt, při kterém spadl.

Nový trik v záloze nemá. „Myslím, že mistrovství světa není o nových tricích. Taky je potřeba rozlišit, jestli se jedná o nový kousek pro jezdce, nebo pro náš sport,“ tvrdil loňský vítěz X-Games.

I přes komplikace před startem chce mířit výsledkově vysoko. „Mým plánem je posbírat hodně pódiových umístění. Samozřejmě chci vyhrát také celkově, ale forma zatím není na sto procent. Budu muset jet hodně fikaně,“ prohlásil Podmol, který v loňském roce dokázal vyhrát závod v Kolíně nad Rýnem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud