23. dubna 2017 • 15:42

Freestyle motokrosař Podmol vstoupil do ME 2. místem v Mnichově

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český freestyle motokrosař Libor Podmol skončil druhý v prvním závodě seriálu mistrovství Evropy v Mnichově. Světový šampion z roku 2010 měl v Německu problémy s kýlou, s kterou půjde ve středu na operaci, přesto jej porazil jen obhájce titulu Maikel Melero ze Španělska. Další Čech Filip Podmol byl devátý.



"Jezdil jsem hlavně pro radost, ale podařil se skok z quarter pipe rampy, což mi dalo důležité body za využití tratě," řekl Podmol spolupracovníkovi ČTK.

Česká freestylová jednička není v posledních týdnech ve stoprocentní kondici. Druhý muž průběžného pořadí MS si koncem března na exhibici ve Vídni komplikovaně zlomil kost v dlani. Následně sice Podmol absolvoval závod v Krakově, do Mnichova však jel hlavně proto, aby podpořil mladšího bratra Filipa.

"Moje ruka je stále trochu retardovaná, tělo pomalé a celkově nejsem ve formě. Na motorce jsem neseděl několik týdnů, takže jsem se nemohl připravovat pořádně ani fyzicky," uvedl Podmol, kterému se ještě k tomu vytvořila kýla v břiše. "S ní to bylo mnohem náročnější, při skocích jsem si připadal, jako by mi vnitřnosti vyskakovaly z těla. Druhé místo na mistrovství Evropy je pro mě příjemným šokem a motivací do budoucna," řekl.

Ve středu jde Podmol na operaci, kdy bude opět závodit, teď netuší. "Do léta bych chtěl být určitě plnohodnotně fit. Stále chci vyhrát titul světového šampiona a vybojovat zlatou medaili na letošních X-Games," uvedl Podmol. Další start jej teoreticky může čekat 3. června, kdy bude ME pokračovat druhým dílem v Hamburku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud