24. dubna 2017 • 18:20

Parádní úspěch! Ouředníček nenašel v Maroku přemožitele

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkým úspěchem skončil sedmidenní závod Morocco Desert Challenge pro posádku týmu South Racing CE ve složení Tomáš Ouředníček – David Křípal. Jediná česká posádka ve startovním poli závodníků z 22 zemí světa dokázala zvítězit v absolutním pořadí automobilové kategorie.



Rallye Morocco Desert Challenge odstartovala na Velikonoční pondělí z Agádíru s šestisty účastníky, včetně jezdců jako Nuno Matos, legenda cross-country rallye Stephane Henrard nebo showman a známý dakarský závodník Tim Coronel.

Soutěž nezačala pro posádku Ouředníček - Křípal hladce. Po technických problémech s benzínovou pumpou v první etapě ztratilo české duo druhý den víc než hodinu kvůli zadřené poloose. Časová ztráta vypadala jako příliš vysoká. Po prvním vítězství ve třetí etapě však Češi zahájili boj o příčky nejvyšší a nenechali již nikoho na pochybách.

V polovině závodu se česká posádka ujala ve speciálu Ford Ranger Dakar vedení, které po zbylé tři dny už nepustila, a to i přes značné potíže s interkomem v předposlední etapě.

„Bojovali jsme do posledního kilometru! Byl to opravdu dramatický finiš, protože 10 kilometrů před cílem jsme lehce zabloudili. Nakonec jsme ale cestu našli a udrželi si vedení. Mám z tohoto vítězství fantastický pocit, je to mé první absolutní vítězství na pozici pilota a je pro mě o to cennější, že se tak stalo v tak dlouhém a náročném závodě," řekl Ouředníček, který si náročný závod chválil.

Český tým South Racing CE absolvoval v Africe na 2 100 závodních kilometrů, což je o pět set více než na letošním ročníku Rally Dakar. O vyrovnanosti závodu svědčí fakt, že v cíli dělilo Tomáše Ouředníčka a Maika Williemse pouhých 5 minut a 37 sekund. Česká posádka vyhrála nejen kategorii 4x4, ale také absolutní pořadí automobilové kategorie.

Výsledky Morocco Desert Challenge:

1. Tomáš Ouředníček – David Křípal (CZE) Ford Ranger Dakar: 34:24:04

2. Maik Willems – Ed Wigman (NLD) Toyota Hilux: 34:29:41

3. Erwin Imschoot – Olivier Imschoot (BEL) Toyota Hilux: 35:14:00

4. Pascal Mercier – Francois Beguin (BEL) Can-Am: 36:19:01sec

5. Tim Coronel (NLD) 37:10:19sec

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud