28. května 2017 • 18:09

Vítězný hattrick! Lacko v Misanu třikrát vyhrál a vede ME tahačů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adam Lacko vyhrál tři ze čtyř víkendových závodů mistrovství Evropy tahačů v Misanu a ujal se vedení v šampionátu. Jezdec českého týmu Buggyra po jednom sobotním triumfu zcela ovládl druhý soutěžní den a jeho nejhorším výsledkem na italském okruhu bylo třetí místo v sobotní druhé pohárové jízdě, v níž prvních osm jezdců startovalo v opačném pořadí.



"Po pátku jsem měl lehké obavy z nastavení vozu, ty ale zmizely hned v měřeném tréninku, kde jsem o chloupek vybojoval pole position," pochvaloval si Lacko. "V prvním závodě to byla snadná výhra. Na startu třetího závodu mi lehce pomohl Kiss, když se dotíral na Hahna, a já měl tak lehčí cestu se usadit ve vedení. Vítězství v poslední jízdě si ale cením o něco víc, jelikož jsem se na první pozici musel probojovat až z osmého místa," uvedl Lacko.

V čele šampionátu vystřídal německého rivala Jochena Hahna, který měl v druhé polovině víkendu technické problémy a do posledního závodu ani nenastoupil. Posunula se před něj i krajanka Steffi Halmová, jež na Lacka ztrácí po dvou dílech seriálu dvanáct bodů. "Průběžné vedení je příjemné, ale větší radost budu mít na konci sezony," prohlásil český jezdec.

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):

Třetí závod: 1. Lacko (ČR/Buggyra) 24:57,285, 2. Kiss (Maď./Mercedes) -3,644, 3. Albacete (Šp./MAN) -11,425.

Čtvrtý závod: 1. Lacko 25:10,354, 2. Halmová (Něm./MAN) -6,777, 3. Kiss -7,292.

Průběžné pořadí ME: 1. Lacko 92, 2. Halmová 80, 3. Hahn (Něm./Iveco) 72.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud