8. července 2017 • 21:15

Petr Pilát ovládl úvodní závod mistrovství republiky ve freestyle motokrosu

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Pilát vyhrál úvodní závod mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu. Ve svém tréninkovém areálu v Čerčanech na Benešovsku v rámci tradiční akce „Pilníkovo pozdní odpoledne“ těsně porazil Filipa Podmola. Na třetím místě skončil Matěj Česák. Druhý závod mistrovství republiky se uskuteční v září v Poříčí nad Sázavou.



Závodu se účastnilo třináct jezdců, tři z nich dorazili z Polska. Každý musel předvést dva triky, z nichž se hodnotil ten nejlepší. Petr Pilát s Filipem Podmolem dostali od porotců stejný počet bodů, o vítězi rozhodla čistota dopadu. Pilát se do salta rozjel s nohama na jedné straně motocyklu, Filip Podmol zase předvedl „třistašedestáku“.

„Podmol měl perfektní trik, provedl ho skvěle. Pilát ale udělal více kombinací, navíc z triku odjel naprosto čistě. A to rozhodlo,“ hodnotil Petr Kuchař, jeden z porotců.

Pilát závod zároveň organizoval. „Bylo to velice náročné, protože poprvé za dvanáct ročníků Pilníkova pozdního odpoledne začalo pršet, program se tak protáhl. Odpočíval jsem vždycky ve chvíli, když jsem byl na motorce a předváděl triky. Ve finále jsem dal mé dva nejoblíbenější a vyšlo to,“ hodnotil Pilát, který obhajuje loňské vítězství freestyle motokrosového šampionátu.

Filip Podmol si chtěl závod hlavně užít. „Nemyslel jsem na rivalitu, důležité bylo se předvést divákům. Určitě bych chtěl ale domácí titul vyhrát,“ dodal Podmol, jehož starší bratr Libor Podmol se závodu nezúčastnil, protože se připravuje na X-Games. Druhý závod se uskuteční v září v Poříčí nad Sázavou.

Mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu: 1. Petr Pilát 26 b., 2. Filip Podmol 26-, 3. Matěj Česák 24, 4. Marcin Lukaszczyk (Pol.) 23, 5. František Máca 19-, 6. Rafał Biały (Pol.) 15-.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud