23. července 2017 • 18:30

Motokrosu v Lokti vládli lídři mistrovství světa Cairoli a Jonass

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motokrosovou GP České republiky v Lokti vyhráli lídři mistrovství světa Antonio Cairoli z Itálie v královské třídě MXGP a Pauls Jonass z Lotyšska v MX2. Z domácích jezdců dosáhl na tři body Jaromír Romančík, který v první jízdě MXGP obsadil 18. místo.



Cairoli vyhrál v Lokti už počtvrté: v roce 2005 ovládl ještě třídu MX2, v letech 2010 a 2012 byl nejlepší v MX1. Letos zvítězil ve druhé rozjížďce, v té první byl při triumfu obhájce titulu Tima Gajsera ze Slovinska třetí.

"Jsem rád, že jsem tu vyhrál. V celé sezoně je to pro mě nejtěžší trať a vždycky se tady trápím," řekl Cairoli, který vyhrál už 83. Grand Prix v kariéře.

V sezoně slaví šesté vítězství, třetí za sebou a míří za ziskem devátého titulu mistra světa. Po 13. z 19 závodů má náskok 92 bodů na Belgičana Clémenta Desalleho, který byl v Lokti dvakrát druhý.

Romančík bodoval potřetí v sezoně. Druhou jízdu ale nedokončil a jako první z Čechů v ní projel cílem na 22. pozici Martin Michek.

Ve slabší třídě MX2 vyhrál Jonass také už šestou Grand Prix v sezoně a zvýšil náskok v čele pořadí před Švýcarem Jeremym Seewerem na 47 bodů. V první jízdě se musel sklonit před Američanem Thomasem Covingtonem, ve druhé zvítězil těsně před Seewerem.

"Když jsem tu jel vloni poprvé, měl jsem tu těžký pád pád, který mi ukončil sezonu. Letos to bylo dobré a jsem rád za další vítězství," řekl dvacetiletý Jonass.

Z dvojice českých jezdců byl v obou jízdách o místo úspěšnější Dušan Drdaj, jeho nejlepším výsledkem byla 26. příčka.

Soutěžní víkend v Lokti poznamenala sobotní tragická nehoda v závodě mistrovství Evropy v mládežnické třídě do 85 ccm, při níž zahynul třináctiletý Igor Cuharciuc z Moldavska. Po pádu na dvojskoku utrpěl těžká zranění, kterým přes okamžitý zásah záchranářů podlehl. Jízda byla předčasně ukončena a dnešní druhá se nejela.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud