8. září 2017 • 10:57

Formule 1 pojedou na Masarykově okruhu, pokusí se překonat rekord

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně rušno bude tento víkend na brněnském Masarykově okruhu, kde se v rámci tradičních Masaryk Racing Days rýsuje šance na překonání absolutního traťového rekordu v podání formulového monopostu Toro Rosso STR1. Rekord má hodnotu 1:39,093 minut a jeho držitel Ingo Gerstl je se svou F1 znovu na startu.



Rakouský pilot Ingo Gerstl dokáže po trati Masarykova okruhu „letět“ průměrnou rychlostí přes 200 kilometrů v hodině na jedno kolo. Vloni při kvalifikaci závodu BOSS GP atakoval hranici 1:36 minut na kolo, rekord okruhu však může zajet pouze v ostrém závodě, a tak platí jeho čas 1:39,093 minut z roku 2015.

Letos je Gerstl se svojí formulí Toro Rosso STR1 znovu na startu a rekord bude atakovat znovu. Celkem se na startovní rošt v sérii BOSS GP postaví patnáct monopostů, v předběžné startovní listině jsou zapsány tři vozy F1. Doplní je další monoposty z nejprestižnějších světových sérií jako GP2 nebo AutoGP.

Kromě toho se víkendové boje na brněnském okruhu Masaryk Racing Days ponesou především ve znamení souboje středoevropské okruhové elity o mistrovské tituly. Právě na Masarykově okruhu vrcholí šampionát FIA CEZ, ve kterém startují piloti cestovních a GT vozů, stejně jako dalších formulových monopostů. „Pro středoevropský okruhový šampionát jsou závody Masaryk Racing Days vrcholem a zároveň poslední bitvou letošní sezóny, čemuž odpovídají nadstandardně zaplněné startovní listiny. Například do závodu tříd D4 nad 2000 ccm a D5 je přihlášeno 37 jezdců. Divácky velmi atraktivní bude i hodinový vytrvalostní závod, ve kterém se představí vozy 24 týmů, z toho devět českých,“ upozorňuje Jana Božková, manažerka závodu.

Návštěvníky čekají i další doplňkové závody Porsche GT3 CCCE, FIA Swift Cup Euro a HAIGO.

Vstup je v sobotu i v neděli možný na sedadlové tribuny T3 a T5 a přírodní tribuny C a F. Vstupenky budou k dispozici na pokladnách, parkování je zdarma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud