23. září 2017 • 19:08

V Le Mans nezvládl Lacko starty, část náskoku na čele ME je pryč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adam Lacko si v předposledním závodě mistrovství Evropy tahačů v Le Mans zkomplikoval cestu k titulu. Jezdec týmu Buggyra může na slavném francouzském okruhu s předstihem slavit životní úspěch, v obou dnešních jízdách se mu ale nevydařil start, měl technické problémy a v průběžném pořadí se mu druhý Jochen Hahn z Německa přiblížil na 38 bodů.



Lacko startoval do úvodní pohárové jízdy po sedmém místě v kvalifikaci až ze čtvrté řady a rychle se propadl až na jedenáctou pozici. Zlepšeným výkonem se ve druhé polovině závodu posunul až na sedmé místo, do druhé jízdy tak startoval z první řady. Opět se mu ale začátek nevydařil, propadl se až na osmou pozici, na které nakonec dojel do cíle.

"Je to evidentně hodně špatné, to vidíme. Sedmé a osmé místo po startu z první řady... Řešíme problém se spojkou, po startu nám to nezařadilo. Z ničeho nic se to začalo motat," řekl Lacko, který měl technické problémy i v předešlém závodě v Zolderu. "Přicházíme rychle o body. Budeme muset zapřemýšlet a v neděli zabojovat," podotkl.

Lacko měl před Le Mans v čele ME náskok 53 bodů. Pokud Hahna, jenž dnes dojel druhý a čtvrtý, porazí o sedm bodů, zajistí si titul v neděli. S tím ale nepočítá. "Náskok byl velký, ale zkracuje se. A nekonečno bodů tam není... To je to, co jsem všem říkal, když mě zdravili: 'Ahoj mistře'. Počítejme to až po Jaramě. Šance, že se rozhodne tady, už není. Musíme bojovat až do konce," dodal Lacko s tím, že tým se pokusí do neděle vymyslet, co změnit a jak tahač vylepšit.

Druhému pilotovi Buggyry Davidu Vršeckému se vedlo mnohem lépe, v hlavní jízdě byl čtvrtý a ve druhé obsadil páté místo. "V obou jízdách se mi povedl start, zejména v první jsme se posunul hodně dopředu. Přetahoval jsem se s Kissem i o třetí místo, ale nakonec jsem skončil těsně pod bednou," uvedl Vršecký, jenž se ve druhé jízdě těsně vyhnul kolizi Lacka se Saschou Lenzem z Německa. "Tím jsem ztratil bednu. Auto ale jinak fungovalo perfektně a jsem spokojený," dodal dvojnásobný evropský šampion.

Závod mistrovství Evropy tahačů v Le Mans:

1. jízda: 1. Halmová (Něm./MAN) 23:13,005, 2. Hahn (Něm./Iveco) -1,445, 3. Kiss (Maď./Mercedes) -1,920, 4. Vršecký (ČR/Buggyra) -6,734, ...7. Lacko (ČR/Buggyra) -19,939.

2. jízda: 1. Kiss 23:14,781, 2. Albacete (Šp./MAN) -0,275, 3. Körber (Něm./Iveco) -0,650, ...5. Vršecký -3,510, 8. Lacko -12,329.

Průběžné pořadí ME: 1. Lacko 318, 2. Hahn 280, 3. Kiss 268, ...8. Vršecký 111, 22. Vojtíšek (ČR/MAN) 2.

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra Racing 456, 2. Reinert Adventure 423, 3. Iveco Magirus 415.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud