10. prosince 2009 • 18:00

Ochrnutý Šembera: Pod stromek chci čtyřkolku

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou nejdůležitější operaci. Jezdec mistrovství světa silničních motocyklů Lukáš Šembera (17), který ochrnul koncem září od prsou dolů po pádu při exhibici pitbiků, se v pražské motolské nemocnici připravuje na poslední fázi léčby.



Zlé myšlenky mu pomohou zahnat Vánoce strávené doma s rodinou. Měl strach, že se na svátky

nepodívá domů do Brna. Naštěstí od lékařů přece jen dostal povolení odjet. „Doktoři mi poslední dny cestu domů vůbec nedoporučovali, ale to oni nedoporučují nikdy,“ směje se mladý závodník.

Nehoda Šembery. Nehoda Šembery.Foto Blesk

Koncem listopadu prodělal poslední, třetí operaci na zpevnění páteře. „Jsem mnohem víc pohyblivý. Sám se oblékám a starám se o sebe. Můžu teď být neomezeně na vozíku a jezdit ven na čerstvý vzduch,“ pochvaluje si stále usměvavý Lukáš, jenž se těší na vánoční svátky strávené s rodinou.

O prognózách ani po operaci moc nemluví, jestli má reálné vyhlídkyna zlepšení stavu se prý ukáže v následujících šesti měsících. A tak věčný optimista má v hlavě příjemné myšlenky na vánoční pohodu. A co by rád dostal pod stromeček?

Lukáš Šembera si krátí čas malováním
Lukáš Šembera si krátí čas malováním

„Nic speciálního jsem si nepřál, ani mě totiž nic extra nenapadlo. Radost by mi určitě udělala čtyřkolka. Budu ale rád i za oblečení,“ prozradil skromně Šembera. Toho nedávno v pražské nemocnici v Motole navštívili kamarádi z Brna.

„Přijeli za mnou a byla tady na oddělení velká sranda,“ řekl jezdec, který se těší, až uvidí svoji přítelkyni Terezku. „Už tady dlouho nebyla. Má teď nějakou práci, ale jsme spolu pořád v kontaktu přes telefon a nebo počítač,“ prozradil zamilovaný Lukáš.

Nezbývá než cvičit a čekat
Rehabilitace a pravidelné cvičení podstupuje den za dnem ochrnutý jezdec Lukáš Šembera. Statečně bojuje, aby se opět mohl postavit na nohy.
Lukáš už se dokáže obléknout Lukáš už se dokáže obléknoutFoto Archiv Blesk
Nejdřív klidné svátky a pak tvrdá dřina. Šembera se po Vánocích a Novém roce přestěhuje z nemocnice V Motole do známého rehabilitačního střediska v Kladrubech. „Měl bych tam být od ledna po dobu několika měsíců. Budu tam cvičit, abych se zlepšoval,“ tvrdí závodník, který stále netuší, jaké má vyhlídky na to, že bude opět jednou chodit. „Doktoři mi nic neříkají. Musím teď čekat, ale věřím že to dopadne,“ přeje si statečný bojovník.
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud