3. srpna 2012 • 10:13

VIDEO: Hilgertová v Českém domě: Čtvrté místo není jako medaile

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že na věku nezáleží, pakliže to máte v paži, dokázala česká kajakářka Štěpánka Hilgertová. Na své šesté olympiádě atakovala stupně vítězů a možnou třetí medaili v kariéře, nakonec skončila o dvě vteřiny čtvrtá. „Čtvrté místo ale není jako medaile,“ uznala při návštěvě Českého domu v Londýně. A když tedy dostala alespoň medaili útěchy od fanoušků, dojalo ji to k slzám.



Všem kritikům poukazující na její věk (44 let) vrátila úder.  Pár hodin poté, co v Lee Valley White Watter Centre kajakářka Štěpánka Hilgertová útočila na svou třetí medaili v kariéře, dorazila i do Českého domu v Londýně za fanoušky.

„To je moment, kdy čtvrté místo má stejnou hodnotu jako medailové,“ uvítal ji moderátor Petr Svěcený, který narážel na její vystoupení, kdy ji dvě vteřiny dělily od bronzu.

 Jenže Hilgertová kontrovala „Tak to určitě nemá. Budu oponovat. Děkuju ale fanouškům, udělala jsem vše, co bylo v mých silách, doufám, že jsem obstála a mrzí mě, že jsem vás nemohla potěšit tou medailí,“ přiznala. Z kotle fanoušků se ji však ozvalo nazpět: „Nevadí.“

Štěpánka Hilgertová v českém olympijském domě
Video se připravuje ...

Hilgertová překvapila hlavně po semifinálové jízdě, kdy se těsně vešla do elitní skupiny. Tam už ale jela přesvědčivěji a málem získala druhou českou medaili.

„Strašně moc jsem chtěla, tím to bylo,“ vysvětlovala své zlepšení zkušená kajakářka. „Semifinále není závod, to je jízda o postup někam. Alespoň, že to bylo lepší, je pro mě satisfakce. Je mi líto, že to ještě nebylo lepší o ty dvě vteřiny,“ přičemž na závěr pochválila i atmosféru.

Hilgertová ukázala, že i přes svůj věk může konkurovat nejlepšímFoto ČTK

„Takovou atmosféru jsem už dlouho nezažila. Poslední olympiády se s Londýnem nedají srovnat. Tady to bylo super,“ dodala.

A aby ji to ale nemrzelo, dostala nakonec i od moderátora Petra Svěceného zlatou medaili fanoušků, což ji dojalo až k slzám. Dokonce natolik, že se musela na chvíli i otočit zády k divákům, aby setřela slzy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud