6. srpna 2012 • 16:13

Medaile jsou doma, s letadlem z Londýna "přistála" Hlaváčková

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Krátce po tři čtvrtě na čtyři dosedl na pražské kbelské letiště speciál s částí české olympijské výpravy. A úspešnou! Členka stříbrného tenisového páru Andrea Hlaváčková dokonce mávala čekajícím novinářům a rodinným příslušníkům z kokpitu letadla.



Jako první z vládního speciálu vystoupila pětice medailistů - Ondřej Synek dorazil kvůli blížícímu se porodu své ženy už o den dříve - zlatá Mirka Knapková, stříbrný pár Hlaváčková, Hradecká, pohodář Vavřinec "Vávra" Hradilek a bronzová střelkyně Adéla Sýkorová.

"Cesta byla bez problémů, kromě průletu turbulencí," říkala čerstvá olympijská šampionka Knapková, která bude na dovolené ve Walesu hlavně odpočívat a léčit zraněné břišní svaly.

Úspěšní čeští olympionici vystupují z vládního speciálu po svém příletu z Londýna
Video se připravuje ...

Spolu s ní do Česka přicestovali i další medailisté. Všichni plní zážitků z povedené londýnské olympiády. Deblistky Hradecká s Hlaváčkovou, skifařka Knapková, kajakář Hradilek i střelkyně Adéla Sýkorová. Všem se na krku houpaly těžké olympijské medaile, všichni zářili štěstím ze skvělého výsledku.

"Nedá se posat jeden moment, úžasná byla olympiáda jako celek, užil jsem si všechno," prozradil stříbrný kajakář Vavřinec Hradilek. "Ale celkem mě vykolejilo interview s Jonathanem Edwardsem. Ne, že by dával špatné otázky, ale protože se ptala taková legenda," doplnil.

Tisková konference s českými medailisty po přílety z Londýna
Video se připravuje ...

Pětadvacetiletého závodníka atmosféra londýnských Her tolik uchvátila, že se ještě na závěrečné dny na Ostrovy vrátí. "Uvažuju o tom. Rád bych si užil zakončení. V Pekingu se mi to nepodařilo, protože jsme museli odletět dřív," vysvětlil Hradilek, jenž přiletěl dnes hlavně proto, že jeho starší bratr má tento týden svatbu.

Velké zážitky si z olympiády přivezla sympatická bronzová střelkyně Adéla Sýkorová. "Asi nejvíc mě dostalo, když jsem v jídelně seděla vedle Sereny Williamsové," dodala asi nejpřekvapivější česká medailistka.

"Já jsem se v jediném dnu volna bez tenisu šla podívat na kajak, zrovna jel Vávra. Bylo to něco úžasného, lépe jsem den strávit nemohla," popsala největší mimosportovní zážitek Andrea Hlaváčková, která spolu s Lucíí Hradeckou statečně vzdorovala sestrám Williamsovým v olympijském tenisovém finále ženské čtyřhry.

Pětici medailistů učarovala atmosféra v Českém olympijském domě, kde jim fanoušci i další sportovci připravili úžasné přivítání. "Fanoušci byli báječní, moc jim děkujeme. Dokonce byl Český dům vyhlášen nejhezčím domem olympiády," prozradila olympijská vítězka Knapková.

Úspěšní čeští olympionici vystupují z vládního speciálu po svém příletu z Londýna
Úspěšní čeští olympionici vystupují z vládního speciálu po svém příletu z Londýna

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud