15. července 2016 • 22:20

Ztráty pro Rio! Kvůli obavám nejedou tenisté Raonic i Halepová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wimbledonský finalista Milos Raonic nebude kvůli obavám z viru zika startovat na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Kanadský tenista, jemuž ve světovém žebříčku ATP patří sedmé místo, se tak stal dalším sportovcem, který se rozhodl do Brazílie necestovat ze strachu o zdraví. Vzápětí se k němu přidala i světové pětka ženského pořadí Simona Halepová z Rumunska.



"Po dlouhých diskuzích s rodinou a trenéry jsem se takhle rozhodl z různých zdravotních důvodů včetně nejistoty ohledně viru zika," uvedl v oficiálním prohlášení pětadvacetiletý Raonic, jenž minulý týden na trávě All England Clubu podlehl ve třech setech domácímu Andymu Murraymu. "Byla to těžká osobní volba a nerad bych, aby ovlivnila rozhodnutí nějakého dalšího sportovce," dodal.

Halepová přiznala, že hlavní roli v jejím rozhodování hrála obava z negativního vlivu, jaký má zika v těle ženy na vývoj plodu. "Rizika pro mou kariéru a pro moje zdraví, zvlášť jako ženu, jsou příliš veliká. Rodina je pro mne moc důležitá a nemohu riskovat, že nebudu moci mít vlastní, až jednou skončím s tenisovou kariérou," uvedla bývalá světová dvojka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud