1. srpna 2016 • 16:20

Kde trénují cyklisté pro Rio? König volí Francii, zbylá trojka Španělsko

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, kde trénují čeští olympijští cyklistéPodívejte se, kde trénují čeští olympijští cyklistéFOTO: Koláž iSport.cz

    König, Štybar, Bárta a Vakoč. Všichni čtyři pojedou reprezentovat české barvy na olympijské hry do brazilského Ria. Předtím však musí podstoupit kvalitní trénink a regeneraci. K tomu potřebují ideální počasí a především také vhodné prostředí. Například olympijská jednička Leopold König volí u Azurového pobřeží, kde má k dispozici hornatou krajinu, kde se může skvěle připravit. Podívejte se, kde žijí a trénují jeho zbylí tři kolegové.

  • Leopold König

    Leopold KönigFoto Jiří Punčochář (Sport)

    Pokud není doma v Moravské Třebové, na regeneraci v lázních Karlova Studánka nebo s přítelkyní v Brně, najdete ho nedaleko Nice. Tým Sky tam má základnu a okolní hory jsou ideální pro trénink. Nepohrdne ale ani českým výšlapem na Praděd.

  • Zdeněk Štybar

    Zdeněk ŠtybarFoto Michal Beránek (Sport)

    S belgickou manželkou žije v Essenu na severu Belgie, kde se však moc neohřeje. Pravidelně se vrací do západočeského Stříbra, kde má pokoj v rodinném Penzionu Štybar, a podobně jako velká část cyklistů vyráží za tréninkem na Mallorcu.

  • Jan Bárta

    Jan BártaFoto Profimedia.cz

    Klid našel v jihomoravských Sobůlkách, kde žije s rodinou. Nevýhodou jsou klimatické podmínky v zimním období, takže za soustředěními vyráží do tepla, především na Mallorcu. Rozjet se tam jezdí ještě dřív, než začnou oficiální týmové srazy, aby byl připravený. Závodit raději začíná později, ne hned v únoru.

  • Petr Vakoč

    Petr VakočFoto Profimedia.cz

    Pražský rodák udělal letos velkou změnu a opatřil si bydlení ve španělské Gironě nedaleko Barcelony, kde je jeho sousedem například Marcel Kittel. Změnil tak nejen trénink, ale v návaznosti na to i stravování a celkově přípravu. Změna adresy mu viditelně jde k duhu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud