2. srpna 2016 • 09:57

Parádičky, smeče, bloky. Dream Team hraje tak efektně, až ho kouč klidnil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pár dnů před ostrým startem olympiády v Riu si basketbalové hvězdy USA udělaly ještě jednou radost a „vyřádily se“ v přípravném zápase. Vítězství 110:66 nad Nigérií bylo v pondělí v Houstonu jejich rozlučkovým na cestě na turnaj, kde budou vzdor četným omluvenkám opět hlavními favority. V exhibičních zápasech se borci z NBA pouštěli do tak efektních zakončení, až to jejich kouči Miku Krzyzewskému dělalo vrásky. „Hrajeme moc na parádu, potřebujeme zklidnit,“ nabádal.



DeMar DeRozan přesvědčuje i v létě, že je jedním z nejatletičtějších hráčů v NBA. Otočka o 360 stupňů a snaha o následnou smeč v nedávném utkání proti Číně byla však moc i na něho. Pokus o zakončení, které by bylo ozdobou i v exhibiční soutěži bez obrany, natož v zápase, DeRozanovi nevyšlo a kouč amerických basketbalistů Mike Krzyzewski zvedl hlas.

„Té zábavy je tam až moc. Je čas začít brát zápasy koncentrovaně,“ kázal.

VIDEO: Smeč amerického basketbalisty

Jeho výběr to ukázal v pondělí večer v Houstonu, kde se vrátil k pevné obraně, precizní střelbě trojek, a – dalšímu důraznému smečování.

Nigérii na cestě do Ria letošní Dream Team zdolal o 44 bodů…

VIDEO: Řádění amerických basketbalistů

„Obrana byla velice dobrá,“ pochválil svoje svěřence legendární Coach K. „Obrana nám umožnila rychlý protiútok. Tihle hoši jsou příliš dobří střelci na to, aby stříleli špatně. Můžou mít jeden špatný střelecký den, ale nemělo by to ovlivnit jejich obranu,“ vyložil.

Potenciální členové základní pětky – Klay Thompson, Draymond Green, DeMarcus Cousins a Kevin Durant – ukázali proti Nigérii drtivou převahu. Nejlepším střelcem USA byl s 19 body Carmelo Anthony.

VIDEO: Zakončení Kevina Duranta

Kevin Durant v duelu s Nigérií také zářil
Kevin Durant v duelu s Nigérií také zářil

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud