Romana Barboříková
7. srpna 2016 • 15:00

Tenis v Riu: Brazilský zmatek! Chyběly míčky i ručníky, sběrači se učili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Co máme dělat? Jak ty míčky podávat? Ručníky nám nedáte? Otázky padaly první den tenisového turnaje na olympijských hrách v Riu de Janeiro ze všech stran. V úvodu zápasu Barbory Strýcové nevěděli sběrači míčků, co vlastně je jejich úkolem, jak mají podávat míčky. U deblu Štěpánek, Rosol zase rozhodčí čekal na míčky pro hru.



„Bylo to zvláštní, protože sběrači a všechno kolem nebylo na sto procent připravené. Je to škoda, protože olympiáda je jednou za čtyři roky a mělo by to být tip ťop. Sběrači, chudinky, někdy nevěděli, co se tam děje a to je pro nás, které jsme zvyklé z turnajů, že to tam klape, nepříjemné,“ líčila po své výhře v prvním kole Barbora Strýcová .

Podle svých slov byla v šoku, že na takové akci není vše nachystáno tak, aby to fungovalo. „Sběrači nevěděli, kdy, co a jak posílat, takže jim to musel hlavní rozhodčí vysvětlit. Pak už se to naučili. Obě jsme s Yaninou (Wickmayerovou) byly úplně paf. Co se děje? Kde jsou? Šli na svačinu? Tři minuty jsme čekaly, než dostaneme balony. Tak to bylo trošku zvláštní. To se mi ještě nikdy nestalo,“ uvedla Strýcová konkrétní příklady.

Ani ručníky, ani míčky

S míčky měli při svém deblu potíže také Štěpánek Rosolem . Těm navíc v úvodu chyběly na kurtu i ručníky. „Rozhodčí se nám omlouval, pak je šel řešit. Přišel za dvě minuty s tím, že se omlouvá, že nemá náhradní míče, že máme jen ty na rozehrávku a že snad v jejím průběhu ty druhé dorazí. Takže to nebylo tak, že by to bylo nachystaný tak, jak mělo být. Ale všechno nakonec dorazilo, takže to zápas neovlivnilo,“ vyprávěl Štěpánek.

Stejně jako Strýcová si i on myslí, že měly být olympijské hry připraveny lépe. „V Brazílii se hrají normální turnaje, ví, jak to funguje. Ale olympiáda je prostě výjimečný turnaj s vším všudy,“ říkal smířlivě.

Ani Lucie Šafářová nebyla rozladěná z toho, že zdejší organizátoři ještě některé věci dolaďují. Ona měla zase potíže s ledovacím ručníkem, který se jí protrhnul.

„Trvalo chvíli, než ho přinesli. Nefungovala nám ze začátku ani páska na síti. Ale snad to dají do kupy. Není jednoduché připravit všechno na tak velký turnaj. Měli by to zvládnout, ale musíme být trochu tolerantní,“ dodala Šafářová, na jejímž kurtu měli také drobné problémy sběrači míčků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud