Ivo Pospíšil
8. srpna 2016 • 10:50

Kvitová proti Kotyzovi: Bude fér, když dá Wozniacké na mě taktiku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Nevyzpytatelnou Maďarku Timeu Babosovou vyřídila za čtyřiašedesát minut 6:1 a 6:2, přičemž už v mixzóně mezi novináři tušila, kam tohle povede. K pikantnímu duelu, kdy vyzve svěřenku svého bývalého kouče Davida Kotyzy. „Bude ale fér, když jí dá na mě taktiku,“ říká Petra Kvitová, která po úspěšném vstupu do olympijského turnaje vyzve ve druhém kole Caroline Wozniackou. (Online z utkání sledujte na iSport.cz)



Přímé konfrontaci se svým ex-trenérem se sice vyhne, i tak ji ale čeká velmi pikantní duel. Ještě letos v lednu řešila s Davidem Kotyzou plány na sezonu, teď už ale stojí každý na jiné straně. A až bude Petra Kvitová vracet ve druhém kole olympiády tvrdé údery Caroline Wozniacké, bude uvnitř tušit: Tohle jí na mě jistě poradil on!

„Každopádně dostane dobrou taktiku. David mě zná asi nejlíp ze všech, ale teď trénuje ji, takže bude i fér, když jí na mě něco poradí. To je jasný,“ říká česká tenistka.

Kotyza, který předtím vedl Kvitovou takřka sedm let, trénuje dánskou blondýnku od dubna a snaží se ji opět přiblížit k světové elitě. Do Ria nakonec neodcestoval, přesto jsou spolu v kontaktu přes telefon. Nyní tak zaoceánské hovory zintenzivní.

„Kdyby tu byl, možná ze začátku by to bylo zvláštní, ale potom bych to stejně přestala vnímat,“ usmála se Kvitová a i sama Wozniacká netajila: „Že jdu na Petru, nehraje roli. Každá z nás se musí soustředit hlavně na sebe a svůj výkon.“

Rady Kvitová nepotřebuje

Radit naopak Kvitové může nejen její trenér František Čermák a Petr Pála, ale i Lucie Hradecká , která včera proti Dánce stanula a prohrála 2:6, 2:6. I když podle její kamarádky a spolubydlící v olympijské vesnici je to zbytečné. „Péťa zná Caroline velmi dobře. Mají spolu odehráno hodně zápasů a tréninků a Péťa sama ví, jak to nejlíp dá,“ podotkla Hradecká a Kvitová přikývla:

„Caroline byla zraněná, moc toho asi neodehrála, ale je to bývalá světová jednička a tenis určitě umí. Hodně toho dokázala, je silná v hlavě a bude to těžký zápas. Má navíc lepší bekhend a výborně běhá. Bude to o trpělivosti a agresivitě,“ tuší česká tenistka.

První olympijské kolo s Timeou Babosovou by však pro ni mohlo být dobrým signálem, neboť Maďarku sestřelila po hodině a čtyřech minutách 6:1, 6:2. Zpět byla její agresivita i přesné údery.

„Určitě mě to uklidní. Je to začátek olympiády, všichni sportovci na to čekají a jsem ráda, že tady vydržím o něco déle. Postupně přijdou těžší soupeřky a moje hra by se teoreticky mohla zvednout a doufám, že se tak stane,“ vyprávěla Kvitová, na niž se přišli podívat i čeští cyklisté nebo golfistka Klára Spilková.

„Měla jsem husí kůži, že jde o olympiádu. Připomínalo mi to trochu Fed Cup. Nehrála jsem jen za sebe, ale za svoji zemi. Byla jsem více nabuzená a hra tomu odpovídala. Tohle představení bylo trošku nad mou letošní realitou, takže doufám, že to bude pokračovat,“ dodala Kvitová.

Jan Kukal: Wozniacká bude velký test

Petra Kvitová se mi v prvním zápase hodně líbila, přišla mi vyladěná. Je z ní cítit, jak moc pro ni olympiáda znamená a jak chce uspět. Osobně jsem přesvědčený, že tuhle sezonu musí zlomit a někde trefit velký výsledek. Druhé kolo s Wozniackou pro ni bude velkým testem. Dánka vypadá hodně fit, asi pod Davidem Kotyzou potrénovala. Wozniacká vyřadila Hradeckou poměrně lehce, i když všechny gamy byly vyrovnané.

Bude to pikantní souboj Kvitové proti jejímu bývalému trenérovi a jsem na něj dost zvědavý. Zatím se na olympijských kurtech daří, postoupily i Strýcová se Šafářovou, což je moc dobře, aby náš tenis v olympijské rodině získal lepší postavení.

Zklamala mě zatím jen porážka Štěpánka s Rosolem v deblu, nikdy by mě nenapadlo, že můžou prohrát s párem Ferrer, Bautista. Ale největší šanci bude mít Štěpec v mixu, do kterého si podle mě vybere Hradeckou.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud