10. srpna 2016 • 08:00

Prskavec představil loď: Používáme želízka, abychom ji zatížili

Autor: tej, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Jiří Prskavec se připravuje na semifinále vodního slalomu. Před odletem na letní olympijské hry v Riu představil v reportáži pro TV iSport svou loď, na které bude dnes (18:30) závodit o medaile. "Loď musí mít osm kilo. Vozíme v ní i železa, výrobci už dnes dokáží stlačit lodě na minimální váhu a my to těmi želízkami dovážíme do osmi kil," vysvětlil. A jaké zvláštnosti ještě jeho loď, má?



Třiadvacetiletý kajakář Jiří Prskavec se připravuje na souboj ve vodním slalomu, ve kterém bude bojovat o olympijskou medaili. Před důležitým soubojem o postup do finále představil fanouškům svou závodní loď. "Loď musí mít osm kilo a je tři a půl metru dlouhá. Čím je loď širší, tím je stabilnější a měla by toho závodníka tlačit dopředu, užší lodě zase líp prorážejí vodu a jsou rychlejší," popsal.

Kromě lodě je pro slalomáře velmi důležité i pádlo. Jak sám Prskavec přiznal, v Riu má své speciálně dlouhé. "Mám jedno z nejdelších pádel, ač jsem jeden z nejmenších. Pádlo má kolem 204 centimetrů, což z ostatních závodníků nemá dneska už skoro nikdo."

Naděje Prskavec ukazuje svoji loď pro Rio. Vysvětlil, proč v ní má závaží
Video se připravuje ...

Přestože si na závod nechal vyrobit novou loď, nakonec se rozhodl pro tu, která byla určená na mistrovství Evropy. Vysvětlil také proč. "Na lodi, kterou jsem dostal na olympiádu, se mi nejezdilo dobře, takže jsem zvolil, že zůstanu u té staré. Na olympiádu jsem měl připravený krásný nový design, ale ten pocit z jízdy převládá, tahle je výborná," řekl. Bojovat o postup do finále bude dnes od 18:30.

Vše o LOH v Rio de Janeiru čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud