10. srpna 2016 • 17:24

Vyhrál Stanley Cup, hrál s Jágrem. Teď dělá caddyho na OH v Riu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ray Whitney za sebou má fantastickou hokejovou kariéru. V NHL hrál téměř do dvaačtyřiceti let, naskočil do 1330 zápasů, posbíral 1064 bodů, vyhrál Stanley Cup, devětkrát překonal šedesátibodovou hranici, čtyřikrát reprezentoval na mistrovství světa... Jen ta olympijská účast ho v nabitém kanadském týmu pokaždé minula. Teď se ale pod pět kruhů přece jen dostal, dělá caddyho golfistovi Grahamovi DeLaetovi na OH v Riu.



Whitneymu k příjemnému angažmá v Brazílii pomohly kvalitní sousedské vztahy. Kanadský golfista totiž bydlí v Arizoně hned vedle nyní čtyřiačtyřicetiletého vysloužilého hokejisty. Přesvědčit autora 385 gólů ale nebylo vůbec jednoduché.

Nechtěl totiž být na delší čas odloučený od rodiny, a tak první přítelovu nabídku odmítl. Jenže když se o všem doslechla Whitneyho manželka Brijet, bylo jasno. Do Ria se jede! "I když tohle určitě nebyl ten způsob, který jsem si představoval, když jsem vždycky myslel na cestu na olympiádu," vykládal pro News Observer současný skaut Caroliny Hurricanes, se kterou v roce 2006 zvedl nad hlavu Stanley Cup.

Bývalý útočník San Jose, Edmontonu, Floridy, Columbusu, Detroitu, Phoenixu a Dallasu je sám výtečný golfista, v roce 2001 se dokonce pokusil kvalifikovat na U.S. Open. Přesto je účast takové osobnosti na olympijských hrách celkem slušnou kuriozitou. Samotnému DeLaetovi také chvíli trvalo, než si ideálního pomocníka našel.

"Chtěl jsem Kanaďana, procházel jsem jména a pak jsem vymyslel tohle. Ray je rozený vítěz a navíc pozitivní chlapík, který se rád baví," popisoval o deset let mladší DeLaet svou nečekanou volbu. "Byl zkrátka přesně tím, co jsem hledal."

Jeho dočasný záskok se nicméně bude muset učit za běhu, ale sám golfista dal jasně najevo, že Whitneyho přínos nebude primárně technický, ale hodně také mentální. DeLaet chce být zkrátka vyrovnaný.

"On sám moc dobře ví, jak má hrát. Moje práce bude poradit mu třeba s taktikou, ale hlavně ho držet v pohodě," řekl útočník, který si před pár lety v barvách Dallasu zahrál i s Jaromírem Jágrem .

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud