11. srpna 2016 • 23:00

Zlato pro zesnulého kamaráda! Krpálek slíbil Jurečkovi medaili u památníku

Autor: , nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budeme bojovat společně! Napsal judista Lukáš Krpálek na svůj facebookový profil před vstupem do bitev o medaile a připojil k tomu starší fotku ze soustředění v Brazílii se svým kamarádem a parťákem Alexandrem Jurečkou. Ten před rokem tragicky zemřel ve čtyřiadvaceti letech při potápění na italském jezeře Lago di Garda a svůj olympijský sen realizovat nestačil. Olympijské zlato z Ria tak věnoval právě jemu.



"Jsem nesmírně šťastnej, v tohle jsem vůbec nedoufal. Doufal jsem, že by mohla být medaile, věděl jsem, že to bude hrozně moc těžký, ve zlatou věřilo jen málo lidí. Olympijská medaile byla pro mě obrovský sen, jsem hrozně rád, že se to povedlo," radoval se Krpálek ze životního úspěchu. Ale také hned vzpomněl právě na Jurečku.

Lukáš Krpálek s Alexandrem Jurečkou v Riu před jeho tragickou smrtíFoto Facebook Lukáše Krpálka

"Strašně jsem ji chtěl vyhrát pro mého kamaráda, co loni zahybul při potápění. Ještě před odjezdem do Ria jsem byl vyšlápnout na Lysou horu, kde má památník, rozloučil jsem se a slíbil, že medaili musím dovést. To byla moje povinnost. Byl tady se mnou. Jsem tak hrozně rád, že se to povedlo," prohlásil Krpálek.

Krpálek je olympijský vítěz! Složil jedničku a má zlato z Ria - čtěte ZDE »

Obrovská radost Lukáše Krpálka ze zisku zlaté olympijské medaile
Obrovská radost Lukáše Krpálka ze zisku zlaté olympijské medaile

Jurečka patřil k nejtalentovanějším českým judistům. Před třemi lety se umístil v anketě Judista roku druhý právě za Lukášem Krpálkem, byli velcí přátelé. I po sérii zranění se Jurečka vrátil mezi elitu a bojoval o Rio. Loni v září ovšem tragicky zahynul při potápění v Itálii. Stalo se to na srazu reprezentace v jeho volném čase.

Lukáš Krpálek slaví zisk historického zlata s fotkou zesnulého kamaráda Alexandra JurečkyFoto Barbora Reichová (Sport)

"Opustil nás velký bojovník, velký srdcař a kluk, který se nikdy nebál velké výzvy," říkal po tragédii Krpálek, který na Jurečkově pohřbu v rodném Havířově pomáhal nést rakev. "Kdykoliv člověk něco potřeboval, tak Saša byl ten, kdo vždycky přijel a pomohl, ať už to bylo třeba o půlnoci. Budeme se všichni judisté snažit dokázat to, co ty jsi dokázat chtěl, ale už si to nestihl."

Na svého "druhého brášku", jak Krpálek o Jurečkovi mluvil, český obr nezapomněl ani v Riu. "Dneska budeme bojovat společně! Jdeme do toho, tak držte palce!" A bylo z toho zlato...

Jak Lukáš Krpálek slavil zlato? Podívejte se ZDE>>>

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud