13. srpna 2016 • 23:29

Kvitová má BRONZ! Medaili z Ria slaví i Šafářová se Strýcovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová vybojovala na olympijských hrách v Riu de Janeiro bronz ve dvouhře. Česká jednička se oklepala z páteční semifinálové porážky s Portoričankou Mónicou Puigovou a v duelu o třetí místo zdolala Američanku Madison Keysovou po dvou hodinách a 15 minutách 7:5, 2:6 a 6:2.  Bronz si z Brazílie odvážejí i Lucie Šafářová s Barborou Stýcovou, když porazily obhájkyně stříbrných medailí z Londýna Lucii Hradeckou a Andreu Hlaváčkovou 2:1 na sety. Radek Štěpánek a Lucie Hradecká si zahrají v Riu o olympijský bronz. V semifinále smíšené čtyřhry podlehli americkým tenistům Bethanii Mattekové-Sandsové a Jacku Sockovi 4:6, 6:7



Šestadvacetiletá Kvitová získala pro samostatnou Českou republiku teprve druhou tenisovou medaili z dvouhry a navázala na singlový bronz Jany Novotné z Atlanty v roce 1996.

Světová čtrnáctka Kvitová v posledním vzájemném souboji s Keysovou prohrála v květnu na antuce v Římě 0:2 na sety, dnes ale podala proti o pět míst výše postavené hráčce na žebříčku WTA mnohem lepší výkon.

Česká jednička hned v úvodní hře nevyužila brejkbol a pak v prvním setu většinu času dotahovala. Agresivně hrající Keysová si v desátém gamu vypracovala dva setboly, Kvitová ale díky dobrému servisu oba odvrátila. Rodačka z Bílovce naopak v následujícím gamu po výborném forhendu po lajně sebrala soupeřce podání a následně dotáhla sadu k vítězství.

Kvitová tradičně neudržela konstantní výkonnost po celý zápas a v druhém setu od stavu 2:2 prohrála čtyři hry po sobě. V rozhodujícím dějství ale přišel další zvrat. Česká levačka hned v úvodním gamu zvládla dva těžké voleje a vydřela brejk. Ve třetí gamu získala soupeřčin servis znovu a pak vedla už 4:0.

Za stavu 5:2 šla Kvitová podávat na výhru. Blízkost cenného kovu na ni dolehla a nevyužila vedení 40:0, dokonce musela odvracet brejkbol, ale čtvrtý mečbol už proměnila. Poklekla na dvorec, nevěřícně schovala hlavu do dlaní a mohla si užívat zisk své první olympijské medaile.

Bronz slaví i Šafářová se Strýcovou

Bronzové olympijské medaile z tenisové čtyřhry vybojovaly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. V českém duelu o třetí místo porazily 7:5 a 6:1 Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou . Česká výprava dnes získala již třetí bronzovou medaili. Celkově je to pátý cenný kov českých sportovců na hrách v Riu de Janeiro.

Výkon poraženého týmu ovlivnil zdravotní stav Hlaváčkové, která má po zásahu míčkem od Martiny Hingisové v pátečním semifinále zlomenou lícní kost. Na Hradecké zase byla znát únava z náročného programu. V pátek vedle semifinále čtyřhry odehrála ještě čtvrtfinále smíšené čtyřhry a skončila dlouho po půlnoci místního času.

Štěpánek s Hradeckou si zahrají o bronz

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká si zahrají v Riu o olympijský bronz. V semifinále smíšené čtyřhry podlehli americkým tenistům Bethanii Mattekové-Sandsové a Jacku Sockovi 4:6, 6:7. Jejich soupeři v boji o medaili dnes budou čtvrtí nasazení Sania Mirzaová a Rohan Bopanna z Indie.

Finále mixu bude americkou záležitostí, Matteková-Sandsová a Sock se o zlato utkají s Venus Williamsovou a Rajeevem Ramem. Williamsová může vyhrát olympiádu popáté: tři triumfy má zatím z ženské čtyřhry s mladší sestrou Serenou, v Sydney 2000 ovládla i dvouhru.

První set semifinálového zápasu rozhodl americký brejk za stavu 1:1. V druhém šli rovněž do trháku Matteková se Sockem, ale čeští tenisté dokázali vyrovnat na 4:4 a dovést sadu do tie-breaku. V tom ale uhráli první čtyři míče jejich soupeři, dostali se do vedení 6:2 a proměnili druhý mečbol.

Čtyřhra - o 3. místo:

Šafářová, Strýcová (ČR) - Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) 7:5, 6:1.

Smíšená čtyřhra - semifinále:

Matteková-Sandsová, Sock (USA) - Hradecká, Štěpánek (ČR) 6:4, 7:6 (7:3). 

Ženy:

Dvouhra - o 3. místo:

Kvitová (11-ČR) - Keysová (7-USA) 7:5, 2:6, 6:2.

Dvouhra - finále:

Puigová (Portor.) - Kerberová (2-Něm.) 6:4, 4:6, 6:1.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud