13. srpna 2016 • 15:42

Skifař Synek má bronz! Vyhrál Drysdale po těsném finiši

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifař Ondřej Synek získal na olympijských hrách v Riu de Janeiru bronzovou medaili. Nestačil na svého tradičního rivala Mahého Drysdala z Nového Zélandu, který v těsném finiši porazil stříbrného Damira Martina z Chorvatska. O pořadí mezi dvěma nejrychlejšími veslaři musela rozhodnout cílová fotografie.



Český veslař se po startu dlouho držel na druhém místě za Martinem, ve třetí čtvrtině trati jej však předstihl Drysdale a Synek se již do souboje nejrychlejší dvojice nedokázal zapojit. Od zlata i stříbra jej nakonec dělily téměř tři sekundy, Drysdale a Martin projeli cílem ve shodném času.

"Dneska to nebyl můj den, nebyl jsem to úplně já. S výkonem nemůžu být spokojený. Od začátku jsem musel jet na hraně a pak to bylo znát, ke konci už jsem byl tuhej," řekl Synek. Na trati ještě věřil, že Chorvata Martina v závěrečné části porazí. "Myslel jsem, že bych ho 200 metrů před cílem mohl dojet, ale pak hodně zrychlil a nakonec to málem vyhrál. Soupeři byli dneska lepší," ocenil Synek kvality rivalů.

Finiš mezi zlatým Mahé Drysdalem z Nového Zélandu a Damirem Martinem z Chorvatska byl nejtěsnější možnýFoto twitter.com

Skifařka Miroslava Topinková Knapková, která v Riu obhajovala zlato z Londýna, ve svém závěrečném vystoupení na hrách vyhrála finále B a celkově skončila sedmá.

Pětatřicetiletá Topinková Knapková přišla o šanci navázat na životní triumf z roku 2012 v pátečním semifinále, ve kterém obsadila čtvrté místo. Dnes však nezaváhala, ve druhé polovině trati předstihla do té doby vedoucí Fie Udby Erichsenovou z Dánska a takzvané malé finále vyhrála.

Českou reprezentantku na trůnu pro nejlepší skifařku nahradila úřadující mistryně světa Kimberley Brennanová z Austrálie, která suverénně ovládla finále a vylepšila bronzový výsledek z Londýna.

Radost z olympijského bronzu v podání českého skifaře Ondřeje Synka.
Radost z olympijského bronzu v podání českého skifaře Ondřeje Synka.

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud