Romana Barboříková
14. srpna 2016 • 09:26

Jak tenistky a Synek slavili bronzy? Radost, tanec i sny o Tokiu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Den byl klid, v sobotu ale propukly oslavy v Českém domě v Riu de Janeiru opět naplno. A bylo to velkolepé, protože se slavily hned tři medailové přírůstky najednou. Pochlubit se se svými úspěchem přišli skifař Ondřej Synek a tenistky Petra Kvitová a debl Lucie Šafářová, Barbora Strýcová. „Že jsou to všechno bronzové medaile, to vůbec nevadí. Důležité je, že jsou medaile,“ prohlásil šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.



V jednom ohledu to byla trochu zvláštní oslava. Zatímco Synek Kvitovou už měli své medaile pověšené na krku, deblistky je dostanou teprve v neděli po finále. A tak dostaly alespoň papírové. Nejprve se pozornost věnovala prvnímu, kdo v sobotu na stupně vítězů vystoupal, tedy Synkovi. Muži, který je teprve šestým sportovcem, jenž má medaili ze tří olympijských her.

Další na řadu přišla Petra Kvitová, které pustili na obrazovku její poslední podání zápasu o bronz. „Jenom jsem tam doufala, že se to povede nebo že to ona zkazí…“ říkala wimbledonská vítězka. „Já bych nemohla být komentátor,“ dodala ještě ke svému povídání. Pak poděkovala všem fanouškům, kteří chodili na tenis. Zejména sportovců se tam vystřídalo poměrně hodně. V tu chvíli se ozvalo skandování: „Petra, Petra, Petra.“

Na krku ji visel bronz, a Kvitová přiznala, že by olympijskou sbírku ráda rozšířila ještě za čtyři roky. "Záleží na zdraví, ale je pravda, že v Tokiu za čtyři  roky mi bude teprve 30, to není zase tak hrozný" dumala Kvitová. "Bylo by hezký, zahrát si ještě na jedné olympiádě," řekla.

Bronzový večírek! Podívejte se, jak slavili tenistky a Synek v Riu
Video se připravuje ...

Stejný scénář s popisem posledního míčku se opakoval i u Š+S, kde se slova ujala Strýcová , která na obrazovce zrovna podávala. „Já bych asi ten balon tady nekomentovala,“ pobavila fanoušky.

V Českém domě nezapomněli ale ani na další sportovce, přesněji sportovkyně, které sice medaili neměly, ale v sobotu předvedly skvělé výkony. Mirka Topinková Knapková vyhrála s přehledem B finále na skifu, za duo Andrea Hlaváčková , Lucie Hradecká přišla ocenění za čtvrté místo přebrat zraněná Hlaváčková. Ta měla sundaný z oka tejp, se kterým odehrála celý souboj s českými kolegyněmi o medaili, bylo však vidět, že oko opravdu v pořádku nemá.

Přesto si ani ona nenechala ujít medailové oslavy. Pak už se rozjel večírek naplno a mohli jste vidět všechny úspěšné sportovce tancovat i zpívat. Český dům v Riu de Janeiru zažil v sobotu v noci velkou slávu.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Ondřej Synek se při příchodu pořádně odvázal
Ondřej Synek se při příchodu pořádně odvázal

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud