15. srpna 2016 • 20:15

Hvězdný Sagan je v Riu. Kulhavého zkusí sesadit na kole, které mění barvu

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do dějiště olympijských her v Riu de Janeiro dorazil cyklista Peter Sagan, který se připojí ke zbytku slovenské výpravy. Mistr světa se připravuje na závod horských kol v cross country, které je na programu až v závěru Her. S sebou si přivezl také speciální kolo měnící barvu a rozhodl se, že se ubytuje mimo olympijskou vesnici.



Ač je znám zejména závody v silniční cyklistice, na olympijských hrách v Riu se rozhodl jet závod v horské cyklistice v cross country. To je na olympijském programu až v závěrečný den, do dějiště tak dorazil Peter Sagan až nyní. A přivezl si s sebou hodně speciální kolo.

"Originálně má oranžovou barvu, ale při dosáhnutí teploty 22 stupňů se jeho barva začne měnit na žlutou. Podobně mení barvu taky Petrova helma a boty," popsal pro olympic.sk kolo Specialized model S Works Wold Cup mechanik Benjamin Willeit, který se na LOH 2012 v Londýně staral o kolo českého olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého .

Sagan se při přesunu do Ria rozhodl neubytovat s ostatními sportovci v olympijské vesnici. Pronajal si apartmán na pobřeží, kde bydlí i s několika členy realizačního týmu. Ve vesnici se ubytoval jeho otec Ĺubomír a také bývalý dlouholetý trenér v horské cyklistice Peter Zánický. Slovenský cyklista svůj krok vysvětlil tím, že se chce nerušeně soustředit na závod.

Peter Sagan vyhrál na Tour de France zelený trikot
Peter Sagan vyhrál na Tour de France zelený trikot

Nevím, co mám čekat

Slovenský cyklista má za sebou náročnou sezonu. Jen pár týdnů před OH bojoval na nejslavnějším cyklistickém závodě Tour de France, kde dokázal vyhrát tři etapy a vybojoval zelený trikot pro nejlepšího spurtéra. "Po Tour de France jsem si dal krátký oddych a poslední dva týdny jsem trénoval ve vysokohorském prostředí v Utahu. Ještě mám necelý týden, abych se připravil na olympijskou soutěž, kterou beru jako výzvu," řekl Sagan.

A proč si vybral zrovna závod horských kol, ke kterému se po pauze vrátil až letos? "Horskou cyklistiku jsem chtěl zkusit už na OH v Londýně, ale tam mi to neumožnili. Nevím, co mám od toho očekávat. Skutečně nevím, zda mohu skončit desátý, do pátého místa, anebo být třeba dvacátý," přiznal.

Individuální závod v horské cyklistice je v Riu na programu až v neděli 21. srpna od 17:30 našeho času. Kromě slovenského cyklisty Sagana bude závodit také český jezdec Jaroslav Kulhavý, který bude obhajovat zlatou medaili z Londýna a Ondřej Cink s Janem Škarnitzlem .

Vše o LOH v Rio de Janeiru čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud