17. srpna 2016 • 10:50

Trapas v Riu. Zahrál si na Bolta, pak se rozsekal na první překážce

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se úplně nepovedlo. Překážkář z Haiti Jeffrey Julmis v semifinále na 110 metrů překážek na v olympijském Riu si utrhl pořádnou ostudu. Těsně před startem se snažil devětadvacetiletý atlet dostat diváky do varu gesty ve stylu slavného sprintera Usaina Bolta. Pár sekund po startu se ale skácel na první překážce a vrchol kariéry pro něj skočil poněkud předčasně.



Dovolil si opravdu moc! Napodobování gest, kterými je známý nejlepší atlet planety, se zřejmě nevyplácí. Julmis svoji etudou těsně před startem svého semifinálového běhu na sebe seslal prokletí a to jej ztrestalo hned v prvních sekundách závodu. Kvůli tomuto momentu se atlet, jenž ve své kariéře ještě žádný větší závod nevyhrál, stal známým najednou po celém světě.

Julmis navíc oproti předcházející olympiádě v Londýně zaznamenal zlepšení. Tam se mu nepodařilo ani postoupit z kvalifikace a do semifinále se neprobojoval. V brazilském Riu tak na sebe strhl bezpochyby větší pozornost. 

V semifinále jedné z nejočekávanějších disciplín druhého týdne olympijských her si nejlépe vedl Jamajčan Omar McLeod. Ten s časem 13:15 hladce postoupil do finále. V něm opět potvrdil roli favoritu a v čase 13,05 nedal svým soupeřům žádnou šanci.

Druhý skončil Orlando Ortega Španělska a třetí Dimitri Bascou z Francie. Jamajka dosud v této disciplíně měla jen londýnský bronz, pro který si doběhl Hansle Parchment. Ruský mistr světa z loňského roku Sergej Šubenkov v Riu startovat nemohl.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud