18. srpna 2016 • 13:25

Nejrychlejší gól olympijské historie! Neymar táhne Brazílii ke zlatu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde si za tím, kvůli čemu do Ria přijel. Brazilský fotbalový klenot Neymar na olympiádě naplňuje roli největší hvězdy fotbalového turnaje. Domácí reprezentace zejména jeho přičiněním snadno postoupila do finále, když přehrála Honduras 6:0. O zlato se utká s Německem, které vyhrálo 2:0 nad Nigérií.



K triumfu pořadatelskou zemi nasměroval už po 15 vteřinách kapitán Neymar, který se tak postaral o nejrychlejší gól v historii olympijských her. Hvězdný útočník Barcelony navíc přidal další trefu z penalty a dvě asistence. Dva góly zaznamenal velký talent brazilského fotbalu Gabriel Jesus.

Klíčový moment zápasu nastal už v jeho úplném začátku. Neymar velmi dobře napadal obránce Hondurasu, sebral mu míč a běžel sám na brankáře. Ten sice stihl zakročit, ale míč se ještě odrazil od Neymara do prázdné branky.

Brazilský kapitán se postaral o nejrychlejší gól v historii pod pěti kruhy. V Riu se tak už podruhé přepisovala historie, když v základní skupině skóroval Alberth Elis z Hondurasu už po 30 vteřinách a vyrovnal tak dosud nejrychlejší gól Mexičana Oribeho Peralty z finále minulých her.

Brazilec Neymar se raduje ze svého gólu v semifinále olympijského turnaje proti Hondurasu
Brazilec Neymar se raduje ze svého gólu v semifinále olympijského turnaje proti Hondurasu

Neymar se sice při gólu zranil a musel být ošetřován, ale do hry se vrátil a byl klíčovou postavou. Brazilci soupeře jasně přehrávali, trefili se i stoper Marquinhos a Luan. Honduras měl několik šancí až za stavu 0:5. V závěru navíc kopala Brazílie penaltu, kterou Neymar proměnil.

Brazilci tak potřetí za sebou budou mít olympijskou medaili z fotbalu, v roce 2008 byli bronzoví a před čtyřmi roky stříbrní. Tentokrát budou usilovat o premiérové zlato pod pěti kruhy, když předchozí tři finále prohráli.

Jejich soupeřem bude Německo, které je zatím nejlepším týmem turnaje, když po pěti zápasech má skóre 21:5. Svou střeleckou formu potvrdilo i proti Nigérii, když se už v 9. minutě trefil levý bek Klostermann. Postup pak v závěru potvrdil střídající Petersen.

Ve finále čeká na německou ofenzivu nová výzva. Brazilci totiž dosud v pěti duelech na turnaji ani jednou neinkasovali a mají skóre 12:0.

Fotbal - muži - semifinále, Rio de Janeiro:

Brazílie - Honduras 6:0 (3:0)
Branky: 1. a 90. z pen. Neymar, 26. a 35. Gabriel Jesus, 51. Marquinhos, 79. Luan.

Vše o LOH RIO 2016 najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud