Martin Hašek
18. srpna 2016 • 09:21

Model Helcelet bojuje v Riu o osobák. Píšou mi i gayové, směje se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Desetibojař Adam Sebastian Helcelet si říká o pozornost. Ohlas získaly fotky jeho vysekaného těla, které nafotil nizozemský fotograf Paul Van Der Linde. Na olympiádě v Riu pak předvedl solidní první den. S 4218 body má na čtrnáctém místě připravenou pozici pro útok na první desítku.



Co říkají sportovci v Riu na jeho odvážné fotky? „Sportovci se moc vyjadřovat nebudou, buď budou závidět, nebo je to nějak naštve,“ usmívá se Helcelet. „Ale nikdo se nějak neozval. Občas nějací gayové napíšou. I holky píšou…“

Helcelet fotografie, kde vynikal jeho vypracovaná muskulatura, nafotil před měsícem po evropském šampionátu v Amsterdamu v ateliéru svého kamaráda.

„Já se s tím holandským fotografem znám už dlouho, fotí holandské vícebojaře a už čtyři roky mi psal, ať za ním přijedu, že by mi nafotil nějaké fotky, že bych na tom mohl rozjet kariéru,“ říká Helcelet.

„Tak když už jsem byl v Amstru, tak říká, že tam po závodě zajedu. A byl z toho úplně unešený a říkal, ať se vykašlu na desetiboj, že je to dřina a začnu dělat modela. Tak to v žádném případě. Ale bavilo mě to… Pepa taky model, třeba bych mu mohl trochu konkurovat, ne?“ smál se Helcelet s připomínkou svého trenéra Josefa Karase, druhého v soutěži Mr. World 2010.

Helcelet útočí na desítku

První den olympijského desetiboje v Riu ale Helcelet předvedl, že i v desetiboji má světu co ukázat. Ve srovnání s červencovým evropským šampionátem v Amsterdamu si polepšil o 201 bod, a nasbíral součet 4218 bodů. Pokud by zopakoval skvělý druhý den z ME, kde nakonec získal stříbrnou medaili, mohl by pomýšlet na výrazné vylepšení osobního rekordu (8252) výkon okolo 8500 bodů.

„4200 bodů jsem přesně po prvním dnu chtěl. Jedu co, co jsme si nastavili s trenérem,“ těší Helceleta. „A chci v tom pokračovat. Když dám zítra to co v Amsterdamu, bude to bomba. Ale každý závod je jiný a časák je roztahaný od rána do noci. Dneska půjdu spát třeba v půl jedné. A ráno v 5.50 vstávat, to bude maso. Uvidíme, jak zregeneruju a jak vyběhnu překážky, pak už to bude o hlavě.“

Adam Sebastian Helcelet je po prvním dnu olympijské soutěže na čtrnáctém místě se ziskem 4218 bodů. J
Adam Sebastian Helcelet je po prvním dnu olympijské soutěže na čtrnáctém místě se ziskem 4218 bodů. J

Helcelet má za sebou dobrý první den, který ozdobila výška (204 cm) nebo koule (15,11) a žádnou disciplínu vyloženě nepokazil. Helcelet si užívá první olympijský start, před čtyřmi lety ho o účast na OH v Londýně připravila nešťastná shoda okolností. Roman Šebrle tehdy nahlásil své zdravotní potíže den po termínu technické porady, po níž už nešla nominace změnit. V Londýně nakonec odstoupil po první disciplíně.

„Teď už je to jedno, ale všichni se o Londýně bavili,“ řekl Helelet. „Denča (přítelkyně Rosolová) hodně vypráví, byla tam sedmá a já tam nebyl, no. Dneska když jsem přišel na start a říkal: Ty jo, tak jsem poprvé na plympiádě, mohl jsem mít už jednu, neměl bych takové nervy. Ale zvládl jsem to dobře.“

Těžkou premiéru na olympiádě zažívá juniorský mistr světa Jiří Sýkora, který je součtem 3941 bodů třiadvacátý.

„Krušný zážitek. Na jednu stranu olympiáda, na druhou nejhorší víceboj, který jsem kdy šel. Čím to? Dobrá otázka, na kterou nějak nemůžu najít odpověď,“ uvedl Sýkora.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud