18. srpna 2016 • 13:53

Hlaváčková po ráně od Hingisové: Má nařízen klid, chce stihnout US Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zranění v obličeji na olympiádě v Riu má tenistka Andrea Hlaváčková od lékařů nařízený nejméně dvoutýdenní klid, ale US Open chce stihnout. Grandslam v New Yorku začne 29. srpna. Podle aktuálního stavu se česká tenistka rozhodne, zda nastoupí do kvalifikace dvouhry, se čtyřhrou počítá.



Hlaváčková , desátá deblistka světového žebříčku, dostala v semifinále olympijské čtyřhry ránu tenisákem pod levé oko od švýcarské hvězdy Martiny Hingisové . Po úterním návratu z Brazílie podstoupila dvě vyšetření, která potvrdila zlomeninu v očním oblouku. Oko má v pořádku. Doporučení lékařů ale zřejmě nedodrží.

"Dva až tři týdny bych si měla dát úplné volno. Do Ameriky chci odletět v pátek nebo v sobotu. S profesorem Kolářem jsem se dohodla, že se budu sledovat a uvidí se, jak mi bude. Když se budu cítit v pořádku, ráda bych nastoupila v kvalifikaci singlu, na čtyřhru už bych měla být určitě připravená," řekla Právu.

Hlaváčková s Lucií Hradeckou promarnily proti Švýcarkám v Riu dva mečboly a po stříbru z Londýna se další olympijské medaile nakonec nedočkaly. S nateklým obličejem zvládla tenistka let domů dobře. "Otok splaskává, i když lékaři mi tvrdili, že to teď bude trochu víc bolet. Specialista ve vinohradské nemocnici naštěstí potvrdil, že oko je úplně v pořádku," dodala.

Vše o LOH v Rio de Janeiru čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud