21. srpna 2016 • 16:23

Utajený Boltův hod oštěpem. Měl by v Riu na Špotákovou?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Riu vyhrál Usain Bolt stejně jako na předchozích dvou olympiádách tři zlaté medaile a stal se sprinterským králem největšího sportovního svátku roku. Když na stadionu zhasla světla a odešli diváci, přidal jamajský blesk ještě jeden výjimečný atletický kousek. Pouze pro místní pořadatele ukázal, že oplývá vlohy i pro hod oštěpem.



Má nejen rychlé nohy, ale také silné ruce. Usain Bolt ukázal, že je skutečně mimořádným sportovním talentem. Speciálně jen pro pár desítek párů očí v noci po triumfu ve štafetě na 4x100 metrů předvedl na stadionu v Riu, že by se v oštěpařském světě neztratil.

Tento unikátní moment by zůstal nepovšimnutý, kdyby celou scénu nenatočil již na potemnělém stadionu v 1:40 novinář Franck Ballaanger a následně ji nezveřejnil na svém twitterovém účtu.

A jak si Bolt vedl? Ačkoliv se jeho několik pokusů oficiálně neměřilo, ten zachycený na videu dolétl k hranici 56 metrů. A to není vůbec špatný výkon. Jen pro porovnání – na jamajském mistrovství by mu to stačilo na šesté místo a zaostal jen o deset metrů za bronzovým hodem Barbory Špotákové (64,80 m), mohl by se rovnat i s nejlepšími vícebojaři – zlatý Ashton Eaton v Riu hodil 59,77 m.

Více o LOH Rio 2016 čtěte ZDE>>>

Usain Bolt házel oštěpem už na potemnělém stadionu po triumfu ve štafetě
Usain Bolt házel oštěpem už na potemnělém stadionu po triumfu ve štafetě

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud