17. února 2018 • 05:15

ZÁZRAK! Ledecká má ZLATO ze Super-G a na ZOH šokovala lyžařský svět

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká šokovala na olympijských hrách vítězstvím v superobřím slalomu. Také nevěříte? Je to ale pravda! Neskutečná pravda! Česká reprezentantka vyhrála o jednu setinu sekundy před obhájkyní zlata ze Soči Rakušankou Annou Veithovou. Třetí skončila Tina Weiratherová z Lichtenštejnska. První rozhovor s vítězkou zde >>



Dvaadvacetiletá Ledecká se postarala o největší úspěch v historii českého sjezdového lyžování. Na olympijských hrách dosud získaly bronzové medaile Olga Charvátová Křížová ve sjezdu v Sarajevu 1984 a Šárka Strachová ve slalomu ve Vancouveru 2010.

V Pchjongčchangu se Ledecká zapsala do historie už tím, že jako první v historii absolvovala na olympijských hrách závody na lyžích i na snowboardu. Na něm bude coby mistryně světa hlavní favoritkou paralelního obřího slalomu.

Česká výprava v Koreji má díky ní kompletní sadu medailí. Ledecká přidala zlato k dosavadním dvěma stříbrům a dvěma bronzům.

Dcera zpěváka a skladatele Janka Ledeckého předvedla se startovním číslem 26 famózní jízdu v době, kdy Veithová už přijímala gratulace k dalšímu triumfu. Rakušanka prožívala silné emoce, neboť po těžkém zranění kolena v roce 2015 se dlouho vracela zpět mezi elitu a až dnes se dočkala další velké medaile. Ta nejcennější však trojnásobné mistryni světa unikla.

Dvojnásobnou vítězku Světového poháru odsunula z nejvyššího stupně Ledecká, která v elitním lyžařském seriálu debutovala teprve předloni. V superobřím slalomu dosud absolvovala jen devět závodů Světového poháru a jejím nejlepším výsledkem je 19. místo.

Senzace je na světě! Ester Ledecká překvapivě ovládla Super-G
Senzace je na světě! Ester Ledecká překvapivě ovládla Super-G

Při olympijské premiéře na lyžích obsadila Ledecká ve čtvrtek 23. místo v obřím slalomu.

Ve snowboardingu bude usilovat o olympijskou medaili přesně za týden. Před čtyřmi lety v Soči byla šestá v paralelním slalomu, který už se na hrách nejede, a sedmá v paralelním obřím slalomu.

 

Sjezdové lyžování:

Ženy - superobří slalom:

1. Ledecká (ČR) 1:21,11, 2. Veithová (Rak.) -0,01, 3. Weiratherová (Licht.) -0,11, 4. Gutová (Švýc.) -0,12, 5. Schnarfová -0,16, 6. Brignoneová (obě It.) a Vonnová (USA) obě -0,38, 8. Hütterová (Rak.) -0,43, 9. Gisinová (Švýc.) -0,46, 10. Rebensburgová (Něm.) -0,51, ...33. Pauláthová (ČR) -3,37.

Vše o zlatu Ester Ledecké

1. rozhovor s vítězkou: Soupeřky byly dost v šoku >>>

Proč nosila před novináři brýle? Ledecká to vysvětlila a rozesmála je >>>

Jak reagovali hokejisté po výhře nad Kanadou, když se dozvěděli o zlaté Ledecké? >>>

Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud