6. prosince 2017 • 08:08

Kovalčuk: Všichni čistí Rusové by měli jet na olympiádu. Nevzdejme se!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má být jednou z ústředních postav olympijského turnaje v Pchjongčchangu. Ilja Kovalčuk, ikona ruského hokeje a jeden z nejlepších hokejistů Evropy poslední dekády. Nyní ve službách zámožného Petrohradu. Ve věci potrestaného ruského dopingu a dalšího postupu má známý snajpr naprosto jasno: „Na olympiádu musíme jet! Odmítnout ji by znamenalo, že se vzdáváme,“ burcoval Kovalčuk zesláblou velmoc v televizi R Sport.



Rusové pro zisk zlaté medaile dělají hodně, chystali dlouhé soustředění před cestou do Koreje, realizační tým sborné prošpikovali lidmi z Petrohradu a CSKA Moskva, aby hvězdy dvou supersilných týmů měly i v národním týmu pocit, že jsou pořád doma, ve svém, nemusely si zvykat na nové šéfy.

Kovalčuk měl být jednou z řady osobností výběru vynikajícího kouče Olega Znaroka. Ale teď je všechno v mlze, Rusové budou moci nastoupit jedině pod neutrální vlajkou. „Všichni naprosto chápou, že rozhodnutí MOV je čistá politika a všem je jasné, proti komu je směrované. V zásadě bylo jasné, že k tomuto řešení dojde. Pokud tam naši sportovci pojedou, bude to pro dobro země. Všichni čistí sportovci musí jet. Pro mnohé to budou poslední hry a další příležitost dostat se na olympijské hry už třeba nebudou mít,“ tvrdí kanonýr Kovalčuk.

Pro něj osobně by případná účast pod jinou než ruskou zástavou neznamenala nepřekonatelný problém. „My sportovci do politiky nepatříme. Pro nás to bude veliký turnaj a nebude se lišit od ostatních. Bude v něm patriotismus, láska k zemi – to nosíme v srdci. K tomu není třeba křičet nebo dokonce nosit vlajku na hrudi. Pokud bůh dá a nám se turnaj podaří, hymnu si zazpíváme,“ vyhlásil Kovalčuk bojovně.

Vše o zimních olympijských hrách 2018 najdete zde >>

Ruský kanonýr Ilja Kovalčuk na olympiádu chce
Ruský kanonýr Ilja Kovalčuk na olympiádu chce

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud