Adam Lacek
18. prosince 2017 • 11:30

Žádné symboly. Tak by měl vypadat dres ruských hokejistů na ZOH

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řešilo se to hodně, poslední dva týdny téměř neustále. Ruští sportovci budou moci na olympijských hrách v Pchjongčchangu závodit jen pod neutrální vlajkou. Kvůli podobě dresu museli absenci státních symbolů vyřešit i zástupci hokejového týmu. S reálným návrhem nyní přišel ruský novinář Igor Jeronko. „Takto bude vypadat, pokud jej schválí MOV,“ napsal na Twitteru k trikotu, který „zdobí“ silueta hokejisty a nápis „Olympijský závodník z Ruska.“



Jak šel čas? Ruský olympijský výbor byl z nadcházejících olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu suspendován 5. prosince, na vině byla dopingová aféra z předešlých zimních Her v Soči. Mezinárodní olympijský výbor zároveň povolil start na OH ruským sportovcům, kteří se budou moci prokázat nezávislými dopingovými kontrolami.

Na ruském olympijském dresu by měla být silueta hokejisty a nápis „Olympijský závodník z Ruska“
Na ruském olympijském dresu by měla být silueta hokejisty a nápis „Olympijský závodník z Ruska“

Když o týden později Ruský olympijský výbor schválil start na olympiádě pod neutrální vlajkou, začala se řešit podoba dresů a vybavení pro sportovce. Podle ustanovení je nesmí zdobit žádné státní symboly.

S návrhem hokejových dresů o uplynulém víkendu přišel ruský novinář Igor Jeronko, který jej zveřejnil na Twitteru. Na bílém a červeném dresu od firmy Nike vévodí bílá silueta hokejisty v červeném poli a nápis „Olympijský závodník z Ruska,“ jak se mohou ruští sportovci označovat. Jeronko přidal informaci, že právě takto poskládaný dres čeká na schválení od MOV.

Olympiáda začne 9. února, hokejový turnaj o pět dní později.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud