Jaroslav Kalina
29. ledna 2018 • 17:00

Francouz ukázal masku pro Koreu: stříbro a teď už žádní prezidenti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na turnaji pod pěti kruhy bude jako rytíř ve stříbrné zbroji. Reprezentační gólman Pavel Francouz se v pondělí zúčastnil prvního srazu národního týmu před výpravou na  olympijské hry v Pchjongčchangu. Na tréninku se postavil do branky v nové masce, se kterou bude hájit českou branku v Jižní Koreji. „Pravidla výboru jsou docela striktní, takže jsem si na helmu nemohl dát moc svých nápadů. Vyřešilo se to tedy takhle. Snad se bude fanouškům líbit,“ věří sedmadvacetiletý brankář.



Vybírat si moc nemohl, chtěl však zůstat originální. Oproti poslednímu mistrovství světa v ledním hokeji, kde měl Pavel Francouz na helmě vyobrazené podobizny prezidentů Masaryka a Havla, se musel uskromnit. Masku tak zdobí motiv státního znaku ve stříbrném hávu.

„Dlouho jsem nad tím přemýšlel. Díval jsem se i na masky z předchozích Her a v úvahu přicházela pouze vlajka či státní znak. Ten jsem ale měl před dvěma roky na šampionátu v Moskvě. Nechtěl jsem to mít úplně stejné, takže jsme se rozhodli s panem Korálem pro tento netradičný motiv,“ vysvětlila opora Čeljabinsku vzhled své přilbice, kterou navrhl oblíbený designér hokejových masek Bohumil Korál.

Francouz o originální masce: Chtěl jsem to zkusit netradičným způsobem. Myslím, že se to povedlo
Video se připravuje ...

Na první sešlost národního týmu se nemohl dočkat. Jakmile dostal Francouz olympijskou dovolenku od klubu, mířil okamžitě domů. „Hodně jsem se těšil, až příprava vypukne. Jsem opět rád mezi známými tvářemi. Ještě nejsme kompletní, ale skvěle nás doplnili sparťanští junioři. Cítím se dobře. Trénink byl v dobrém tempu,“ řekl brankář, který je s 94,5% úspěšností svých zákroků momentálně nejlepší v KHL.

V plánech reprezentačního kouče Josefa Jandače figuroval Francouz dlouhou dobu.  „Každý to má v podvědomí. Vážím si toho, že pan Jandač ukázal na mě. Je to pro jeden z vrcholů mého života. Olympijské hry nezažijete každý rok. Bude mi velkou ctí reprezentovat v Jižní Koreji svoji zemi. Udělám maximum pro úspěch,“ sliboval Francouz.

Podle zámořských expertů budou největší českou zbraní na olympiádě především gólmani. Reprezentační parťák Dominika Furcha však těmto názorům moc nevěří. „Přiznám se, že těmto predikcím nedávám moc velkou váhu. Nikdo neví, jak se bude olympiáda vyvíjet a komu se bude nebo nebude dařit,“ myslel si Francouz.

Brankář Pavel Francouz vyrazí na olympijské hry s originální maskou
Brankář Pavel Francouz vyrazí na olympijské hry s originální maskou

Hokej na ZOH 2018: Kdy hrají Češi, Kanada a další favorité?

Hokejisté se sešli před ZOH, na ledě byl i Ptáček. V tréninku vypadal dobře, směje se Jandač
Video se připravuje ...

Kováře těší důvěra Josefa Jandače. Olympijské hry jsou nejvíc, hlásí
Video se připravuje ...

Zlaté NAGANO: 20 let od zázraku ve Sport Speciálu. Právě v prodeji!
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud