22. června 2017 • 11:45

Olympijské parky: Místo Koreje můžete fandit i sportovat v Brně a Ostravě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní olympijské hry 2018 se konají až v dalekém jihokorejském Pchjongčchangu, podpořit olympijskou myšlenku, zfandit českým reprezentantům, ale hlavně vyzkoušet si na vlastní kůži některé olympijské sporty, budou mít fanoušci i v Česku. Jako už při dvou posledních olympiádách totiž u nás vyrostou unikátní olympijské parky. Jeden olympijský park bude v Brně, druhý v Ostravě.



„Uplynulé dvě edice olympijských parků měly ohromný úspěch. V rámci premiéry navštívilo park Soči-Letná 400 tisíc lidí. Do Rio parků, které byly kromě Lipna také v Ostravě, Pardubicích a Plzni, přišel milion fanoušků, což je ohromující číslo a potvrzení, že lidem se propojení aktivního sportování a fandění zalíbilo. Proto na něj rádi navazujeme,“ prohlásil předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Letos se projekt "Olympijské parky" vrací do Ostravy a poprvé se olympijský park představí v Brně. „Jsme rádi, že námi oslovené sportovní svazy reagovaly na nabídku aktivně se zapojit do projektu Olympijských parků vesměs kladně a s jednotlivými kluby připravujeme opravdu atraktivní program, v němž nebudou chybět ukázky jednotlivých sportů, exhibice nebo nábory do přípravek,” řekl Libor Varhaník, místopředseda Českého olympijského výboru, zodpovědný za projekt Olympijské parky.

“Fanoušci si budou moct vyzkoušet spoustu zimních sportů - od hokeje, curlingu, přes skoky na lyžích na mobilním skokanském můstku, pumptrackovou dráhu, k dispozici bude snowpark. Chybět nebudou ledové cestičky, tudíž si na své přijdou také bruslaři.”

Program olympijských parků v Brně a Ostravě

Příznivci ledního hokeje jistě ocení otevřené tréninky extraligových hokejových mužstev. Pro milovníky běžeckého lyžování budou připraveny několik metrů široké tratě, chybět nebude tým servismanů, který se postará o správné namazání lyží. K dispozici bude biatlonová střelnice, kde si mohou zájemci vyzkoušet střelbu z laserových malorážek.

Nadšenci bruslení se mohou zapojit do kurzů krasobruslení a zlepšit si techniku nebo vyrazit na exhibici short tracku. Olympijské parky nabídnou zájemcům taktéž možnost vyzkoušet si netradiční sporty jako kiting, ledolezectví, sáně, skialpinismus či sněžnice.

“Pro děti ze škol z hostujících měst a regionů bude připraven bohatý dopolední program a chybět samo-zřejmě nebudou velkoplošné obrazovky, na nichž budou moct návštěvníci sledovat přímé přenosy ze ZOH v Pchjongčchangu,” dodal Varhaník.

Z Ostravy do hor

U olympijského parku v Ostravě ale nepůjde pouze o sportování ve městě, do projektu jsou zapojena i některá horská střediska v regionu. Centrem bude Ostravar Aréna, kterou doplní čtyři lyžařská střediska Moravskoslezského kraje: Kopřivná a Karlov pod Pradědem v Jeseníkách, Bílá a Mosty u Jablunkova v Beskydech.

Podívejte se, jak to vypadalo v Olympijském parku na Lipně při vítání medailistů z Ria 2016 »

Krpálek si užil přivítání na Lipně, v helikoptéře se bál. A těší se za rodinou
Video se připravuje ...

Více informací o olympijských parcích najdete ZDE »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud