25. září 2017 • 19:31

Do Pchjongčchangu na ZOH 2018? Vízum není potřeba, tučné konto ano

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZOH 2018 v korejském Pchjongčchangu, to je unikátní možnost fandit třeba Gabriele Koukalové a dalším českým reprezentantům a zároveň poznat východoasijskou kulturu. Chcete se vypravit na zimní olympijské hry 2018? Připravili jsme pro vás praktického průvodce, kde se dozvíte, jak pořídit vstupenky či sehnat dopravu a ubytování! Kdo se ale bude chtít do Jižní Koreje na ZOH vypravit, musí počítat s poměrně vysokými náklady.



Vstupenky na ZOH 2018

Možnost sehnat vstupenky na ZOH 2018 v Pchjongčchangu pro české fanoušky stále existuje. Ceny se pohybují od 540 korun (například za biatlon, boby apod.) až do 36 tisíc korun na slavnostní zahájení. Na základní část hokejového turnaje pořídíte vstupenku od 1 620 do 4 050 korun, finálový zápas pak vyjde až na 22 500 korun.

Vstupenky na zimní olympiádu v Pchjongčchangu, všechny informace najdete ZDE »

Vstupenky na ZOH 2018 pro obyvatele EU je možné zakoupit u jakéhokoli prodejce v Evropské unii, jejich seznam najdete ZDE »

Přehled všech disciplín, na které je možné zakoupit lístky a jejich ceny najdete ZDE »

Zájezdové balíčky na olympiádu

I na olympijské hry v Jižní Koreji je možnost zakoupit hned několik zájezdových balíčků oficiálního prodejce IBTravel, vzhledem k destinaci se však nejedná zrovna o levnou záležitost. Pobyt na devět nocí, balíček vstupenek a všechny transfery vyjdou na 122 900 korun, v ceně navíc není započítaná letenka, která se pohybuje okolo 20 tisíc korun. Nejlevnější balíček je na čtyři dny, se vstupenkami na čtyři sportovní disciplíny a vyjde na 66 500 korun.

Informace o zájezdových balíčcích na ZOH 2018 v Pchjongčchangu najdete ZDE »

Kompletní nabídku zájezdů na ZOH 2018 najdete ZDE »

Letenky na ZOH 2018

Z Prahy do Jižní Koreji už nemusíte cestovat složitě, několikrát týdně tam létá do Soulu přímý spoj. Jednosměrná letenka bez mezipřistání vyjde přibližně na dvacet tisíc korun, s mezipřistáním se pak dá ušetřit i polovina ceny.

Lyžařské středisko Alpensia
Lyžařské středisko Alpensia

Víza a měna v Jižní Koreji

V Jižní Koreji je platnou měnou jihokorejský won, který se dělí na sto čonů. Sto wonů pořídíte přibližně za necelé dvě české koruny. Pokud chcete navštívit pouze olympijské hry v Pchjongčchangu, vízum potřebovat nebudete, stačí platný cestovní pas. Vízum je nutné si obstarat pouze v případě, že v zemi chcete strávit více než devadesát dnů. Českou ambasádu najdete v hlavním jihokorejském městě Soulu.

Aktuální informace či omezení pro cestování do Jižní Koreje najdete na stránkách ministerstva zahraničí ZDE »

Počasí a časový posun

V Jižní Koreji bývá únor chladný, nikoliv však mrazivý. Teploty se pohybují okolo nuly, průměrné srážky pak bývají v únoru nejnižší, což je oproti letním monzunovým dešťům příjemné zjištění. Časový posun na ZOH 2018 v Pchjongčchangu je osm hodin: v Koreji je o osm hodin více (pokud tedy třeba závod v biatlonu začíná ve 20 hodin místního času, v Česku to bude ve 12).

Místní kultura a komunikace v Pchjongčchangu

Jihokorejští obyvatelé nebývají zrovna výřeční, nízkou míru komunikace nejen s cizinci mají zakotvenou ve výchově. Velkou měrou za to může i korejština, která rozlišuje hned šest stupňů tykání a vykání, dalším důvodem pak je oddělení chlapců a dívek už během základní školní docházky a v neposlední řadě také pracovní vytížení. Korejštinou se mluví i v Severní Koreji, jsou však mezi nimi rozdíly v gramatice, slovech i výslovnosti. Jednou z nejzajímavějších věcí je, že korejština nerozděluje v řeči pohlaví, má pouze zájmeno ve formě třetí osoby. Sice existují výrazy pro ženu a muže, ale vznikly až ve 20. století a příliš se nepoužívají.

ZOH 2018 Korea: Vše o zimní olympiádě v Pchjongčchangu najdete ZDE »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud